Το «πως και πότε» του αύριο... μόνο από τον Ιβάν - PAOKDAY- Όλη η ημέρα του ΠΑΟΚ με ένα κλικ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Το «πως και πότε» του αύριο... μόνο από τον Ιβάν


bane ivan

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ζήσει μια από τις πιο οδυνηρές post season διαδικασίες της τελευταίας 20ετίας. Έστω και αν αναμένεται να είναι και από τις πιο σύντομες.


Δύο ματς με τον Προμηθέα για ένα σύνολο 8 επαγγελματιών παικτών χωρίς κουράγια, χωρίς ψυχολογία, με μηδενικό πνευματικό περιθώριο, δύο ματς τα οποία οι ξένοι κυρίως περιμένουν πως και πως για να μην πέσουν χρονικά έξω από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες πτήσεων. Τα υπόλοιπα (οικονομικά...) οι ατζέντηδες...

Φυσικά το ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει με το πως θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον Προμηθέα (στην Πάτρα το γήπεδο αναμένεται να γείρει πολλές μοίρες), αλλά ποιά θα είναι η επόμενη μέρα, ακόμα και η επόμενη Πέμπτη... Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις εξαρτώται αποκλειστικά, 100%, από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός είναι ουσιαστικά (θα ήταν ευλογία για το κλαμπ και το τυπικό) ο ιδιοκτήτης, αυτός θα αποφασίσει ποιοί θα αναλάβουν (ναι ακόμα και ιδιοκτησιακά) την ομάδα.

Περίπτωση 1η: Ενδιαφέρεται κάποιος να αναλάβει ιδιοκτησιακά; Αν θα προχωρήσει, θα εξαρτηθεί από την στάση Σαββίδη για αυτά τα 2.5 εκ. Ευρώ που έχει προσφέρει στην ομάδα και έχει πάρει στην πλάτη του ο Πρέλεβιτς. Ακούγεται οτι δεν θα τα απαιτήσει. Όταν αυτό γίνει σαφές από τον ίδιο, ΟΚ... Μέχρι τότε δεν πλησιάζει κανείς με βάση και τα χρέη (φέτος το «κουστούμι» θα βγάλει συνολικά πάνω από 3 μύρια) και το μπάτζετ που θα πρέπει να κάνει.

Περίπτωση 2η: Ο Σαββίδης δεν θέλει να μπει στην οικογένεια ένας άγνωστος που ουσιαστικά και εν μέρει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά. Πώς όμως το διαχειρίζεται αυτό; Ορίζει νέα διοίκηση πρωτοδικείου, πιστή στον ίδιο; Επιλέγει έναν άνθρωπο του περιβάλλοντος του να ηγηθεί ιδιοκτησιακά και όταν νιώσει οτι ήρθε η ώρα,να «αγοράσει» εύκολα και χωρίς εμπόδια την ΚΑΕ; Δεν κάνει τίποτε, δεν ασχολείται και ο Κατσαρής στην απελπισία του αφήνει τον Πρέλεβιτς;

Τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά είναι πολλά. Θα σβήσουν αν ο ίδιος ο Ιβάν εκφράσει τις σκέψεις του και ειδικά για τα δικά του 2.5 εκ. Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κατσαρής προσπαθεί να κλείσει ένα ραντεβού με τον νταμπλούχο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του ΑΣ, ο Μπάνε και ο Γαλατσόπουλος... Αυτή ακούγεται οτι θα είναι η σύνθεση από την μια πλευρά, η άλλη πλευρά φέρεται να μην «καίγεται» για συνάντηση.

Να προβλέψουμε; Θα το κάνουμε με ένα και μόνο δεδομένο ως παρονομαστή. Λέγεται οτι φέτος μόνο με πρωτοβουλία του Γιώργου Σαββίδη εκταμιεύτηκε ένα ποσό 170 χιλ. ευρώ περίπου, μέρος του οποίου αποτέλεσε το υπόλοιπο της περσινής οικονομικής βοήθειας. Τίποτε περισσότερο... Τι σημαίνει αυτό; Η ομάδα-οι άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά-κατάφερε να απομακρύνει, να παγώσει ακόμα και τον ευεργέτη του ΠΑΟΚ. Είναι απίστευτο, αλλά πραγματικό...

Κανονικά ο Θανάσης Κατσαρής θα έπρεπε από το προηγούμενο καλοκαίρι να στείλει κόσμο σπίτι του. Άιντε στην κερκίδα το μίνιμουμ... Με όλα τα παραπάνω είναι φανερό οτι ο Σαββίδης με το τρόπο του θα απαιτήσει από τον Θανάση Κατσαρή να αλλάξει συθέμελα το ανθρώπινο προσωπικό στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Αυτά ως υπόθεση σήμερα 16 Μαίου 2019... Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Αφού δεν στήριξε φέτος τους νυν, γιατί να το κάνει την επόμενη σεζόν με τους ίδιους;

Ο Σαββίδης έχει πολλά στο κεφάλι του για να αναλάβει σε ένα τόσο θολό τοπίο το μπάσκετ. Κανείς δεν μπορεί να του επιβάλλει κάτι διαφορετικό, έστω και αν όλοι στο σύλλογο αυτό εύχονται. Μπορεί όμως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να βρεθεί με Κατσαρή, Πρέλεβιτς και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ό,τι θέλει αυτός θα γίνει, τελείωσε. Αυτός θα επιβάλλει τους όρους της επόμενης μέρας... που να κτυπιούνται κάποιοι στο πάτωμα. Αυτός και κανείς άλλος. Πρέπει όμως να το κάνει άμεσα. Δεν έχει δικαίωμα να καθυστερήσει, είναι το μόνο δικαίωμα που μπορεί να του στερήσει η ιστορία.  

* Περί ευθυνών για μπάτζετ, για εξαρτήσεις και για άλλα... δημοκρατικά θα κάνουμε αναφορά σύντομα. Απλά κανείς εκ των υπευθύνων δεν θα βγει από το κάδρο, μακριά από συμψηφισμούς και γενικότητες.

* Το οτι κάποιοι ασκούσαν διοίκηση, έβγαιναν φωτογραφίες, χαμογελούσαν, άκουγαν κολακευτικά (και στημένα μερικές φορές) σχόλια, πανηγύριζαν για επιτυχίες και φούσκωναν από περηφάνεια στον Σαββίδη το όφειλαν. Το οτι βγήκαν και προανήγγειλαν σοβαρές εξελίξεις, λες και η ομάδα ήταν δική τους, λογικό ήταν να εξοργίσει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

* Τα παραπάνω δεν μπορούν να καπελώσουν τα όσα κατάφερε φυσικά με τον Σαββίδη οδηγό η ΚΑΕ στο οικονομικό τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας παράλληλα και μια ανταγωνιστική ομάδα. Το φετινό όμως (κορυφή διετούς παγόβουνου) αποτελεί στίγμα.  

Άρθρο του Κλείτου Καρκανιά στο basketplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου