Ακολουθήστε μας

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Έναρξη 21/9 στην Handball Premier

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις για τη νέα Handball Premier

Ίδιο σύστημα πλέι οφ, αλλαγές στα πλέι άουτ, σε θέματα ασφαλείας, χωρητικότητας γηπέδων, ευρωπαϊκών κυπέλλων και ασφάλισης αθλητών.

Εκδόθηκε σήμερα και απεστάλη στα σωματεία η ειδική προκήρυξη της Handball Premier περιόδου 2019-2020.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου 2019.

Θα συμμετέχουν τα σωματεία: Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΑΕΚ, Αερωπός Έδεσσας, ΠΑΟΚ, ΑΣΕ Δούκα, Διομήδης Άργους, ΓΣ Δράμα 1986, Φίλιππος Βέροιας, Άρης Νίκαιας, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Ιωνικός ΝΦ και Φαίακας Κέρκυρας.

Το σύστημα του πρωταθλήματος παραμένει ίδιο όσον αφορά τα πλέι οφ με τέσσερις φάσεις.

Στην Α’ 12 σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους σε δύο γύρους, στην Β΄οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-8 θα παίξουν στα πλέι οφ ως ακολούθως στις δύο νίκες.
Α’ Ζευγάρι: (1η-8η)
Β’ Ζευγάρι: (2η-7η)
Γ’ Ζευγάρι: (3η-6η)
Δ’ Ζευγάρι: (4η-5η )

Στη Γ’ φάση (ημιτελικά) Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών Α,Β,Γ,Δ της Β’ ΦΑΣΗΣ θα αγωνιστούν μεταξύ τους ως ακολούθως στις δύο νίκες
1ο Ζευγάρι: Νικητής ζευγαριού Α (1-8) με νικητή ζευγαριού Δ (4-5):
2ο Ζευγάρι: Νικητής ζευγαριού Β (2-7) με νικητή ζευγαριού Γ (3-6):
Στη Δ’ φάση: Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών 1ο & 2ο παίζουν μεταξύ τους στον τελικό στις τρεις (3) νίκες και οι ηττημένες ομάδες παίζουν στον μικρό τελικό στις δύο (2) νίκες.

Πλέι άουτ

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9 έως και 12 στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής και παίζουν στις δύο νίκες.
Ε’ Ζευγάρι: (9η-10η)
Ζ’ Ζευγάρι: (11η-12η)

Η ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Ζ’ καταλαμβάνει την 12η θέση και υποβιβάζεται.

Η ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Ε με την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Ζ αγωνίζονται στις δύο νίκες και η ηττημένη καταλαμβάνει την 11η θέση και υποβιβάζεται.

*Προϋπόθεση για την εκκίνηση όλων των αγώνων των θέσεων 9-12 (Β-Γ φάση) είναι, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 10η-11η μετά την λήξη της Α Φάσης να έχουν διαφορά μικρότερη ή ίση των 5 βαθμών. Αν αυτή η διαφορά δεν υφίσταται τότε οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 11η,12η υποβιβάζονται απευθείας στην Α2.

*Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 12η θέση μετά την λήξη των αγώνων της Α’ Φάσης έχει 0 βαθμούς, τότε οι αγώνες του ζευγαριού 11-12 δεν θα διεξαχθούν. Σε αυτή την περίπτωση το 11 προκρίνεται απευθείας στη Γ’ Φάση.

*Σε όλους τους αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθεί μια 10λεπτη παράταση και κατόπιν η διαδικασία των πέναλτι μέχρι την ανάδειξη νικητή.

Θέματα ασφαλείας- εισιτήρια

Η ΟΧΕ για αγώνες που θεωρεί υψηλής επικινδυνότητας έχει το δικαίωμα 7 ήμερες πριν τον αγώνα να ζητά -σε κλειστό γυμναστήριο που εκτιμά ότι χρειάζεται – την αύξηση του χώρου ασφαλείας από την πλάγια ή/και την πίσω τελική γραμμή ως την πρώτη σειρά καθήμενων ή όρθιων φιλάθλων. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται σε συνεργασία του γηπεδούχου σωματείου , του Delegate και τον Επικεφαλής Αστυνομίας. Εάν μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη δεν έχει επιτευχθεί το ανωτέρω, δεν θα ξεκινά ο αγώνας και μετά από 30 λεπτά αν ακόμα δεν έχει επιτευχθεί, το φύλλο θα κλείνει και θα αποστέλλεται στον Αθλητικό Δικαστή. Κατά την διάρκεια του 7ημερου που μεσολαβεί, το σωματείο θα πρέπει να έχει λάβει κάθε πρόσφορο μέσο για τη επίτευξη αυτού του σκοπού πχ μέριμνα ώστε στην εγκατάσταση να εισέλθει ο υπολειπόμενος αριθμός φιλάθλων (πχ έκδοση λιγότερων εισιτήριων, κλπ).

Ο μέγιστος διανεμόμενος αριθμός εισιτήριων διαρκείας για αγώνες χειροσφαίρισης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 90% της επίσημης χωρητικότητας της εγκατάστασης. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν δεσμευμένες θέσεις για ΜΜΕ, VIP κλπ το 90% θα υπολογίζεται μετά την αφαίρεση των θέσεων αυτών

Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Από την επόμενη σεζόν αλλάζουν δομή τα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, έτσι οι θέσεις διαμορφώνονται ως εξής:
Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ευρώπης «European Handball League .

Ο δευτεραθλητής θα συμμετάσχει στο Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «E.H.F Cup».

Ο τριταθλητής θα συμμετάσχει στο κύπελλο «E.H.F Cup».

Στην περίπτωση που Κυπελλούχος Ελλάδος αναδειχτεί ο πρωταθλητής τότε η φιναλίστ ομάδα του τελικού του Κυπέλλου θα συμμετάσχει στο «E.H.F Cup».
Σε ειδικές περιπτώσεις (όπως π.χ το ζευγάρι του τελικού Κυπέλου να είναι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής ή o τριταθλητής ) τότε συμμετοχή στο«E.H.F Cup». θα έχει και η τέταρτη ομάδας της βαθμολογίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατανομή των θέσεων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ευθύνη της Ο.Χ.Ε.

Αλλοδαποί αθλητές

Κάθε ομάδα της Α1 Ανδρών δικαιούται να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών αθλητών εκτός και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας επιτρέπεται να αγωνίζονται από κάθε ομάδα έως δυο (2) αλλοδαποί αθλητές υπήκοοι κρατών εκτός Ε.Ε. και απεριόριστος αριθμός αλλοδαπών κοινοτικών αθλητών.

Ασφάλιση αθλητών

Όπως αναφέρεται στη Γενική Προκήρυξη, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΟΧΕ (6/2015) τα σωματεία οφείλουν να μεριμνούν για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών τους. Στα πλαίσια αυτά πρέπει να αποστείλουν στην ΟΧΕ το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων που μετέχουν: είτε αντίγραφο ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου, είτε επίσημο έγγραφο με την μορφή υπεύθυνης δήλωσης στο οποίο θα αναγράφεται ότι “με μέριμνα και ευθύνη του σωματείου όλοι οι αθλητές-τριες του που αναγράφονται στα φύλλα αγώνος εθνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια αγώνων ή προπονήσεων του σωματείου”. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ η μη κάλυψη αθλητών σε περιπτώσεις τραυματισμών από το σωματείο συνιστά σπουδαίο λόγο για μεταγραφή χωρίς συναίνεση του τελευταίου, ενώ η ΟΧΕ δύναται να εξετάσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα σωματείο δεν μερίμνησε για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη αθλητή ή αθλήτριας.

Πηγή: επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

“Τρένο” ο ΠΑΟΚ που δεν σταμάτησε ούτε στην Άρτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, κερδίζοντας την Αναγέννηση Άρτας με 23-27.

Ο ΠΑΟΚ mαteco παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου, Βράνσιτς, Γκόμες , Μποριζόφσκα, Γκρμπάρσεβιτς και Μπουράτο.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ mαteco μπήκε πολύ δυνατά, πραγματοποιώντας ένα σερί τεσσάρων τερμάτων με τις Γκρμπάρσεβιτς, Μποριζόφσκα, Μπουράτο και Βράνσιτς να κάνουν το 0-4. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως οι παίκτριες του Δικεφάλου δεν έχασαν το προβάδισμα και την συγκέντρωση τους. Η Μπουράτο έκανε το 7-10, ενώ λίγο αργότερα οι «ασπρόμαυρες» άνοιξαν και πάλι την ψαλίδα του σκορ στα τέσσερα τέρματα, με τις Βράνσιτς και Γκρμπάρσεβιτς διαδοχικά να κάνουν το 8-12. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τις παίκτριες της Αναγέννησης στην εκπνοή του πρώτου μέρους να παίρνουν το προβάδισμα και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 15-14.

Στην επανέναρξη του αγώνα ο Δικέφαλος ανέβασε και πάλι στροφές. Με δύο γρήγορα γκολ των Ντίας και Βράνσιτς πέρασε μπροστά στο σκορ με 15-17, μετέπειτα οι γηπεδούχες ισοφάρισαν, όμως η Ριμπέιρο έκανε το 16-17. Έτσι συνεχίστηκαν τα απόμενα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι η Βράνσιτς έκανε το 21-21 και αμέσως μετά έφερε ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 21-22. Ο Δικέφαλος βρήκε ξανά την συγκέντρωση του και με ένα τέρμα της Μποριζόφσκα και δύο συνεχόμενα γκολ της Γκρμπάρσεβιτς, πήγε το σκορ στο 22-25. Η Σεβδίλη βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης σε 23-27.

Ο Δικέφαλος είχε για ακόμη μία φορά στο πλευρό του τον κόσμο του, ο οποίος βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα τμήματα χάντμπολ του ΠΑΟΚ και έδωσε σημαντική ώθηση στις «ασπρόμαυρες» ώστε να έρθει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη, στις 10 Δεκεμβρίου, εντός έδρας, απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Χάντμπολ γυναικών.

acpaok.gr

Περισσότερα

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Έτοιμος για το διπλό στην Άρτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Για την 7η αγωνιστική της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco ταξιδεύει στην Άρτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, την τοπική Αναγέννηση.

Ο Δικέφαλος, έχοντας σύμμαχο τον Κόσμο του, έκανε το 2Χ2 μετά την διακοπή, επικρατώντας της ΑΕΚ με 31-19, και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Απέναντι του, η Αναγέννηση Άρτας, η οποία μετά την διακοπή γνώρισε ήττα στα… σημεία από την Πυλαία με 21-24, συνεχίζοντας με νίκη στο Καματερό με 17-21.

Για την αναμέτρηση απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας, ο Δημήτρης Πελεκίδης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Αντιμετωπίζουμε την Αναγέννηση Άρτας, μία ομάδα η οποία παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι, εκτός έδρας μάλιστα, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και πειθαρχία στο πλάνο της ομάδας για 60 λεπτά. Η ομάδα την εβδομάδα η οποία μας πέρασε προετοιμάστηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, και είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι». 

acpaok.gr

Περισσότερα
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ26-11-2022, 19:49

“Τρένο” ο ΠΑΟΚ που δεν σταμάτησε ούτε στην Άρτα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 19:38

Σνάουτσνερ: «Μας βοήθησε ο Τζίμας»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 19:35

Τζίμας: “Μου το είχαν πει ότι θα μπω και θα σκοράρω”

ΜΠΑΣΚΕΤ26-11-2022, 19:25

Λυκογιάννης: “Nα είμαστε ανταγωνιστικοί”

MUNDIAL26-11-2022, 18:40

Moυντιαλ 2022: Με «φύλακα-άγγελο» τον Σέζνι και εκτελεστή τον Λεβαντόφσκι η Πολωνία

ΒΟΛΕΪ26-11-2022, 18:33

Έκαναν το 7Χ7 και τώρα …. Ολυμπιακός

ΜΠΑΣΚΕΤ26-11-2022, 18:26

Στην Αθήνα χωρίς Jalen Riley

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 16:13

ΠΑΟΚ Β: Νίκη με υπογραφή Τζίμα και κορυφή

ΒΟΛΕΪ26-11-2022, 15:58

Φουλάρει για το 6Χ6

ΒΟΛΕΪ26-11-2022, 15:49

Να συνεχίσει με νίκες…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 15:44

Κ19: Nίκη με τεσάρα τον Παναιτωλικό

MUNDIAL26-11-2022, 14:14

Μουντιάλ 2022: Νίκη της Αυστραλίας και άλμα πρόκρισης στου “16”

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ26-11-2022, 14:11

Έτοιμος για το διπλό στην Άρτα

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ26-11-2022, 14:07

“Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις”

ΒETDAY26-11-2022, 13:18

Στοίχημα: Βγάζει αντίδραση η Αργεντινή κόντρα στο Μεξικό

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ26-11-2022, 12:53

Με ΝΟ Χανίων στους «16» ο ΠΑΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 12:19

Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλεντ Νάρεϊ

ΜΠΑΣΚΕΤ26-11-2022, 12:09

Χατζόπουλος: «Ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη, δεν έχει σταματήσει να μας στηρίζει»

MUNDIAL26-11-2022, 11:48

Moυντιάλ 2022: Τα σημερινά ματς

MUNDIAL26-11-2022, 11:43

Moυντιάλ 2022: Tα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26-11-2022, 11:38

Στη ΝΟVA τα φιλικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Κύπρο

ΜΠΑΣΚΕΤ26-11-2022, 11:31

O Σαββίδης στηρίζει το μπάσκετ μέσω χορηγίας – Το “ευχαριστώ” της ΚΑΕ και του Χατζόπουλου

ΜΠΑΣΚΕΤ25-11-2022, 23:21

Χωρίς Riley στην Αθήνα…

MUNDIAL25-11-2022, 23:11

Mουντιάλ 2022: Έμειναν στο μηδέν Αγγλία και ΗΠΑ

MUNDIAL25-11-2022, 22:48

Moυντιάλ: Πήρε τον πόντο η Ολλανδία κέρδισε τις εντυπώσεις το Εκουαδόρ

PAOKDAY TV4 εβδομάδες ago

PAOKDAY NEWS 31/10

PAOKDAY TV4 εβδομάδες ago

Post Game ΠΑΟΚ – Ιωνικός

PAOKDAY TV4 εβδομάδες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Ιωνικό

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 25/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 25/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης 2-2

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης live από την Τούμπα

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 21/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 20/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ – Dinamo Sassari 88-68

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Dinamo Sassari Live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 19/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ – Άρης 88-66 live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Άρης live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 13/10

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (12/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (11/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (10/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Post Game ΠΑΟΚ – Ντιζον 66-70

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Ντιζόν (vid)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS 3/10

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Post Game ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκος

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS 28/9

mensbook
synergeio

Διαβάστε Ακόμη

adana eskort - mersin eskort - eskort mersin - mersin eskort bayan - mersin bayan eskort - çeşme eskort