Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωστούλας: «Η αντιπαλότητα στη Λίγκα έχει να κάνει με επιχειρηματικά συμφέροντα»

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναιτωλικός  Φώτης Κωστούλας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και μίλησε μεταξύ άλλων για τη συμφωνία με την οικογένεια (πατέρας και γιος) Καμίνσκι, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως οι “μεγάλοι” επηρεάζουν τα δρόμενα αυτού.

 

Aναλυτικά τα όσα είπε:

 

Αρχικά μίλησε για τη συμφωνία με την οικογένεια Καμίνσκι: «Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία αγοροπωλησίας μεταξύ μας, αλλά απομένουν κάποια διαδικαστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια καθυστέρηση μερικών ημερών. Θα μπορούσε να είναι και διαδικαστικά αν δεν εγκριθεί από την ΕΕΑ, αλλά δεν το νομίζω. Το ενδιαφέρον για την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν επηρεάζει την περίπτωση του Παναιτωλικού, γιατί είναι σε διαφορετικές χώρες».

Για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους “μεγάλους”: «Δεν βλέπω να γίνεται κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα πολλά χρόνια. Το θέμα δεν είναι ποιος δεν το θέλει αλλά ποιοι δεν το θέλουν. Πάνω από όλα είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες, με λίγη καλή θέληση θα είχαμε κάνει θαύματα. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είδα κάτι που να πηγαίνει προς το καλύτερο, έχει μπει το μεγάλο “εγώ” ανάμεσα και δεν μπορούμε να συζητήσουμε πλέον. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λίγκα που να λέγεται συνεταιρισμός, ποτέ δεν ήταν, είμαστε σε μόνιμη κόντρα, αλλά όχι στο γήπεδο όπως έπρεπε να ήμασταν, αλλά σε μόνιμη κόντρα όλοι μεταξύ μας.

Οι επιχειρηματικές αντιπαλότητες είναι η αρχή αυτής της αντιπαλότητας που έχουμε, από εκεί ξεκινάει, έχει μεταφερθεί μέσα στη λίγκα μια αντιπαλότητα η οποία έχει να κάνει με συμφέροντας τα επιχειρηματικά και αυτό χαλάει όλο το κλίμα, για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξουν όλοι οι μεγαλομέτοχοι της λίγκα, και δεν εννοώ όλους γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν προσπάθειες για κάτι καλύτερο, αλλά δεν είναι μέσα στους 4-5 “μεγάλους”.

Οι 4 “μεγάλοι” παράγουν τοξικότητα και αυτό το ξέρουν όλοι, ποτέ δεν γίνεται μια πρόταση από μια μεγάλη ομάδα που να γίνει αποδεκτή από όλους τους άλλους. Δεν μπορούσαμε ποτέ να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα για τίποτα.

Δεν βάζω όλους τους “μεγάλους” στο ίδιο καλούπι, με τίποτα, υπάρχει μια διαβάθμιση και σε αυτό, αλλά σε τελική ανάλυση όταν αυτοί οι 4 κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο, αυτοί κινούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αυτοί δεν μπορούν να συζητήσουν, δεν υπάρχει να κάποιος μια πρόταση καλή και να γίνει δεκτή από τους υπόλοιπους.

Ως “μικροί” βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τίποτα, κάποτε προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε μαζευτεί κάποτε οι 12, κάναμε μεγάλα σχέδια να μπορέσουμε να βάζουμε προτάσεις να βοηθηθούμε και εμείς οι μικρότεροι, γιατί θεωρούσαμε πως αν βοηθηθούμε εμείς οι μικρότεροι θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο και θα αναγκαστούν και οι μεγάλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Δεν καταφέραμε γιατί σε αυτούς 12 που ήμασταν αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν 12, παίρναμε αποφάσεις βάζοντας την φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας, με ρήτρες από κάτω, και πέντε λεπτά μετά τη λήξη της συνεδρίασης, από ότι καταλαβαίνω έπεφταν τηλέφωνα, και μερικοί έπαιρναν και έλεγαν ότι το παίρνουν πίσω ή έκαναν το αντίθετο. Ήταν τόσο μεγάλη η εξάρτηση.

Υπήρχε ένα διάστημα που οι μικρές ομάδες, όχι τόσο αυτή τη στιγμή, ήταν πολύ εξαρτημένες από το τι θα πει ο καθένας από τους “μεγάλους” που τους ακολουθούσε. Όταν πρέπει να μειώσει το μπάτζετ του για να μπορέσει να αντέξει τον ανταγωνισμό και πρέπει να πάρει 4-5 παίκτες δανεικούς χωρίς να τους πληρώνει ο “μικρός” αλλά ο “μεγάλος”, αυτό δημιουργεί μια εξάρτηση, έχουμε δει πολλά, αγοροπωλησίες παικτών περίεργες και πολλά άλλα».

Στην ερώτηση για τα στημένα παιχνίδια και πως άνθρωποι όπως ο κ. Κωστούλας δέχονται μια τόσο γενικευμένη διαφθορά, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι να την ανέχεται, δεν την ανέχεται, αλλά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Δυστυχώς και οι κανονισμοί που διέπουν το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπουν και πολλά, δεν επιτρέπουν να αντιδράσει κάποιος, κάθε που αντιδρούμε έστω και δίκιο να έχουμε τιμωρούμαστε από την ΕΠΟ. Δεν το αποδέχτηκα ποτέ, αλλά αναγκάστηκα να ακολουθήσω.

Κάθε εβδομάδα έρχονται φάκελοι από τη SportRadar και δεν κουνιέται φύλλο, αυτό το ξέρεις όλος ο κόσμος. Δεν έχω όμως δει κάτι με τα μάτια μου. Αυτό είναι και η αρχή της κατρακύλας μας.

Στην αρχή που μπήκα στο ποδόσφαιρο με πήραν κάποιοι τηλέφωνο όχι για να στήσω ματς, αλλά για να μου πουν ότι ξέρουν τον τάδε διαιτητή και εγώ τους έκλεινα το τηλέφωνο και τους έλεγα μη με ξαναπάρετε, δεν ασχολούμαι μα αυτά τους έλεγα, και φτάσαμε στο σημείο να με παίρνουν και να με βρίζουν και να μου λένε δεν πρόκειται ποτέ να ανέβεις κατηγορία.

Παρότι τότε είχαμε μεγάλα μπάτζετ και προσπαθούσαμε να ανέβουμε με τον Παναιτωλικό στη Γ Εθνική, μας πήρε τέσσερα χρόνια να ανεβούμε, αυτό δημιούργησε πρόβλημα και μέσα στους φιλάθλους μας και με θεωρούσαν άμπαλο και ανίκανο».

Για τη σχέση του με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού: «Με τους οργανωμένους έχουμε μια μεγάλη και ανοικτή ιστορία εδώ και πολλά χρόνια, εγώ έκανα τεράστιες προσπάθειες να κάνουμε το κλίμα μέσα στο γήπεδο έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο, μερικές φορές τα πηγαίναμε καλά, όχι πάντα, υπήρχαν πάντα μερικοί που αντιδρούσαν μέσα στους οργανωμένους, φτάσαμε σε συγκρούσεις αρκετές. Έμειναν πολλά χρόνια εκτός γηπέδου γιατί είχα κλείσει την κερκίδα τους και δεν τους επέτρεπα να μπουν και στο γήπεδο.

Υπήρχαν συζητήσεις δικών μου ανθρώπων με τους αυτούς που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της Θύρας 6 υπήρξε πριν από ένα χρόνο μια καλή επικοινωνία και ξεκίνησαν να έρχονται, με την υπόσχεση ότι θα είναι απλά υποστηρικτές της ομάδας χωρίς να δημιουργούν προβλήματα».

Για τους Έλληνες διαιτητές και τους ξένου και για το αν οι Έλληνες διαιτητές είναι στημένοι: «Μια καλή μίξη θα ήταν καλή για όλους όχι μόνο για τους “4”, για να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Για το αν είναι στημένοι θα σας θυμίσω μια υπόθεση που λέγεται “Κάμπαξης” (σ.σ. Έλληνας διαιτητής), στο ιστορικό ματς με τον Λεβαδειακό που φτάσαμε στα δικαστήρια. Οι Ενώσεις αυτή τη στιγμή κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο και οι Ενώσεις δεν είναι αυτές που πληρώνουν τα εκατομμύρια στους παίκτες για να μπορέσει να διοικηθεί μια ομάδα».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό προκειμένου να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές.

Κάτω από την εστία θα είναι ο Κοτάρσκι, στο κέντρο της άμυνας  θα είναι ο Ίνγκανσον με τον Νάσμπεργκ που φαίνεται να  διεκδικεί μία θέση στο βασικό σχήμα. Στα άκρα θα αγωνιστούν δεξιά ο Σάστρε και αριστερά ο Βιερίνια.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ντάντας με τον Σβαμπ δεδομένης της απουσίας λόγω καρτών του Αγκούστο. Για πρώτη φορά θα πάρει φανέλα βασικού ο  Τάισον που θα είναι μαζί με του Κωσταντέλια και Ζίβκοβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρίσκεται ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε αυτούς δεν μπορεί να υπολογίζει ο Λουτσέσκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα  τον Λεβαδειακό  για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League με στόχο να συνεχίσει το σερί νικών που έχει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντόουγκλας και Μπράντον, καθώς και στους Μουργκ, Ελ Καντουρί και Κουαλιάτα που έκαναν ατομικό στο γήπεδο, τον Κούρτιτς που συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί αλλά και τον Λύρατζη που έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Περισσότερα
Απόψεις30-01-2023, 12:54

Μόνο νίκη σήμερα, για να παραμείνει μέσα στους στόχους του

ΜΠΑΣΚΕΤ30-01-2023, 12:48

Πρώτη «30άρα» από μη Αμερικανό έπειτα από 10 χρόνια για τον ΠΑΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-01-2023, 12:29

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-01-2023, 11:56

Σε αυτούς δεν μπορεί να υπολογίζει ο Λουτσέσκου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-01-2023, 11:42

Μίτσελ: “Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-01-2023, 11:38

Πασχαλάκης: «Πάμε συγκεντρωμένοι στην Τούμπα»

ΒETDAY30-01-2023, 11:24

Στοίχημα: Έχει το μομέντουμ η Ντε Γκράαφτσαπ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30-01-2023, 00:03

H απάντηση της ΑΕΚ στον Άρη: «Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν εκδόθηκε στη Βόρεια Ελλάδα ή… εδώ γύρω»!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 22:56

Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης: «Αφού δεν…σκότωσε τον παίκτη μας, δεν υπάρχει παράβαση»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 21:49

Αποστολή με Τζίμα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 20:48

K15: Εύκολο πέρασμα από τις Σέρρες με τεσσάρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 19:55

Κεντζιόρα:”Είδαμε μαζί με τον Μίρτσεα Λουτσέσκου το ματς με τον Παναθηναϊκό”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 18:30

Λεβαδειακός: Mε αυτούς έρχεται στην Τούμπα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 18:08

Ανακοίνωσε τον Τόμας Κεντζιόρα (vid)

ΜΠΑΣΚΕΤ29-01-2023, 18:04

Σερέλης:”Δεν μπήκαμε στο πνεύμα του αγώνα”

ΜΠΑΣΚΕΤ29-01-2023, 17:45

Λυκογιάννης: “Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, κάτι που μας βοήθησε και στην επίθεση”

ΜΠΑΣΚΕΤ29-01-2023, 17:38

Ο αγριεμένος του ΠΑΟΚ διέλυσε το Λαύριο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 17:23

Σκόρπισε με εξάρα της Καστοριά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 15:52

Super League: Το μετέωρο βήμα της κεντρικής διαχείρισης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 15:42

Δείπνησαν σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης οι παίκτες του ΠΑΟΚ (pic)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 14:50

Aυτό είναι το αγωνιστικό προφίλ του Τόμας Κεντζιόρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 14:41

«O Κεντζιόρα είναι μπακ που δεν κάνει λάθη»

ΜΠΑΣΚΕΤ29-01-2023, 14:31

Oι αριθμοί του ΠΑΟΚ- Λαύριο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 13:17

Φουλάρουν για επιθετικό στον ΠΑΟΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29-01-2023, 13:04

«Ο Φινλανδός έχασε από το 1ο λεπτό τον έλεγχο του προημιτελικού στην Λεωφόρο»

PAOKDAY TV3 ημέρες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Μετά την πρόκριση θέλει να πάει για δύο μεταγραφές” (vid)

PAOKDAY TV4 ημέρες ago

Παπαντωνίου στο ΑΡΤ: “Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει για να μην δεχθεί ένα γρήγορο γκολ”

PAOKDAY TV5 ημέρες ago

Παπαντωνίου στο ΑΡΤ: Οι Ιταλοί “τσεκάρουν” Ελ Καντουρί (vid)

PAOKDAY TV5 ημέρες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, μετά την ρεβάνς οι μεταγραφές”(vid)

PAOKDAY TV6 ημέρες ago

Το αήττητο αλλά και η προσοχή για την Πέμπτη (vid)

PAOKDAY TV7 ημέρες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Στον ΠΑΟΚ αφήνουν τα πανηγύρια και κοιτάνε την ρεβάνς”(vid)

PAOKDAY TV1 εβδομάδα ago

Παπαντωνίου στο ΑΡΤ: “Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να πουλήσουν άμεσα τον Κωσταντέλια” (vid)

PAOKDAY TV1 εβδομάδα ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ:”Προχωρημένες συζητήσεις με Κεντζιόρα με συστάσεις Μίρτσεα Λουτσέσκου”

PAOKDAY TV2 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Eξαιρετικό το τελείωμα του Τάισον στο 2-0” (vid)

PAOKDAY TV2 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστεί σωστά τους Κωσταντέλια και Τζήμα” (vid)

PAOKDAY TV2 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου στο ΑΡΤ: “Σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον στόχο του κυπέλλου”(vid)

PAOKDAY TV2 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Να βοηθήσει ο Τάισον να κλειδώνει τα ματς ο ΠΑΟΚ” (vid)

PAOKDAY TV2 εβδομάδες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – ΟΦΗ live από το γήπεδο της Τούμπας

PAOKDAY TV3 εβδομάδες ago

«Κακώς ξεγράφουν τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο»

PAOKDAY TV3 εβδομάδες ago

“Αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει ας το κάνει, η πόρτα εξόδου είναι ανοιχτή”

PAOKDAY TV3 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου:”Επιτέλους “κλείδωσε” το ματς, άτοπα τα ιντερνετικά πανηγύρια”

PAOKDAY TV3 εβδομάδες ago

Παπαντωνίου: “Φτάνει με το άλλοθι της διαιτησίας”

PAOKDAY TV4 εβδομάδες ago

“Eκεί κρίθηκε το ΠΑΟΚ – Άρης”

PAOKDAY TV4 εβδομάδες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Άρης απευθείας απο την Τούμπα

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Γιάννης Κωσταντέλιας: Γι’ αυτό είναι απαραίτητος στον ΠΑΟΚ

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Παπαντωνίου: “Με συνέπεια, σοβαρότητα πήρε τη νίκη στο Αγρίνιo”

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Φράνκε, Ράιλι, Χαντς και λαός σφράγισαν τον θρίαμβο στην Γαλλία

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Επιστροφή στην δράση για το πρωτάθλημα με αποστολή στο Αγρίνιο

MUNDIAL1 μήνα ago

Μουντιάλ 2022: H Aργεντινή, η έκπληξη και η απογοήτευση

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Η αγωνιστική βελτίωση του ΠΑΟΚ θα κριθεί στα επίσημα ματς και οχι απο τα φιλικά

mensbook
synergeio

Διαβάστε Ακόμη

adana eskort - mersin eskort - eskort mersin - mersin eskort bayan - mersin bayan eskort - çeşme eskort