ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μουντιάλ 2022: Η μεγάλη Κροατία πέταξε εκτός την Βραζιλία

Οταν ένα παιχνίδι πάει στα πέναλτι, στο τέλος νικά η Κροατία: η παρέα του Μόντριτς «καθάρισε» στην ρουλέτα και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, επικρατώντας με 4-2 της Βραζιλίας (0-0 στα 90′, 1-1 στην παράταση) και φτάνοντας για 2ο σερί Μουντιάλ στα ημιτελικά!
Δεν σταματά να γράφει ιστορία η Κροατία. Η μυθική, πλέον, ομάδα των Ντάλιτς και Μόντριτς απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει άπειρες ζωές καθώς παρότι βρέθηκε στιγμές μακριά από τον αποκλεισμό, προκάλεσε «έμφραγμα» στο 117’ στην Βραζιλία και την αποτελείωσε στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Η Hrvatska πήρε για δεύτερο σερί Mundial το εισιτήριο για τα ημιτελικά και το βράδυ θα καθίσει αναπαυτικά να δει το Ολλανδία – Αργεντινή για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Υπερτμάχιο έβαλε στο 105 και έφτασε τον Πελέ ο Νεϊμάρ, όμως το φινάλε τον βρήκε με σκυμμένο το κεφάλι.
Με κατοχή και παιχνίδι στο αντίπαλο μισό ξεκίνησε το ματς η Βραζιλία, όμως μετά το δεκάλεπτο η Κροατία άρχισε να πατά πιο καλά και έκανε άμεσα σαφές ότι κάθε άλλο παρά εύκολο θύμα θα αποτελέσει. Χωρίς να έχει τελική, η φιναλίστ του 2018 έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όμως όχι και ο Πέρισιτς στην μπάλα στο 13’ μετά το γύρισμα από δεξιά. Στο 20’ η Βραζιλία είχε μαζεμένες τις στιγμές που μάλλον ήταν οι καλύτερές της στο πρώτο μέρος, όταν ο Βινίσιους έπαιξε το «1-2» με τον Ριτσάρλισον αλλά στο σουτ του έβαλε block ο Γκβαρντιόλ και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Νεϊμάρ πήγε στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς.
Η Κροατία ανέβηκε ακόμα περισσότερο μετά το 25’, κάποια στιγμή… ξέχασε να δώσει την μπάλα σε βαθμό που να ταλαιπωρεί την Βραζιλία και το κέντρο της επιβεβαίωνε τον περιβόητο τίτλο «παγκόσμιας κλάσης». Πέρα από ένα φάουλ του Νεϊμάρ στο 42’, που κατέληξε χαλαρά στα γάντια του Λιβάκοβιτς, η Σελεσάο δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάση της προκοπής και η σούπερ ανταγωνιστική ομάδα του Ντάλιτς κράτησε πολύ άνετα το 0-0 για τα πρώτα 45’
Στην επανάληψη, η Βραζιλία μπήκε με το πόδι στο γκάζι, είχε τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε. Στο 47’ ο Λιβάκοβιτς γλύτωσε τον Γκβαρντιόλ από αυτογκόλ και στο 55’ ο Νεϊμάρ μέσα από την περιοχή και από κοντά νικήθηκε από τον Κροάτη keeper. Ο Τίτε άλλαξε τα εξτρέμ του, έβγαλε Ραφίνια και Βίνι και έβαλε Αντονι και Ροντρίγκο, όμως η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε και δεν απειλούσε από πλάγια κόντρα σε μια ομάδα που αμυνόταν εξαιρετικά και χωρίς τον παραμικρό πανικό.
Παρά το γεγονός αυτό, η Βραζιλία τις είχε της ευκαιρίες της. Αλλά και η Κροατία, είχε τον Λιβάκοβιτς. Στο 66’ ο Πακετά από κοντά τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Κροάτης keeper ήταν εκεί που έπρεπε, όπως και στο 76’ όταν και πάλι ο Νεϊμάρ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο Νο1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέκρουσε ξανά. Οπως έκανε και στο 80’ όταν ο Πακετά δοκίμασε και πάλι το πόδι του μετά την πάσα του Ροντρίγκο, για να κρατήσει το 0-0 και να στείλει το ματς στην παράταση.
Στην παράταση, στο 103’ ο Λιβάκοβιτς έκανε μαγική ντρίμπλα και έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Βλάσιτς αλλά ο άσος της Τορίνο σούταρε ψηλά και το φινάλε του πρώτου κομματιού του έξτρα χρόνου έκανε τους Βραζιλιάνους να παραληρήσουν. Ο Νεϊμάρ πήρε την μπάλα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, κουβάλησε, έπαιξε το ‘1-2’ με τον Πακετά και αφού ο Λιβάκοβιτς τα έπιανε όλα, τον πέρασε και σκόραρε στην κενή εστία μέσα σε ντελίριο στις τάξεις της Σελεσάο.
Η τελευταία ήταν… μια χαρά και τα λεπτά κυλούσαν υπέρ της. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το 117’, όμως το φινάλε ήταν πικρό για την Σελεσάο, η οποία πλήρωσε το παράλογο ίσως, ανέβασμα κάμποσων παικτών της. Ο Ορσιτς βρήκε χώρο και έφυγε από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Πέτκοβιτς και εκείνος με αριστερό πλασέ που κόντραρε ελάχισταν νίκησε τον Αλισον ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στέλνοντας τον πρώτο προημιτελικό στην ψυχοφθόρο διαδικασία αφού στο 122’ ο Λιβάκοβιτς έβαλε ακόμα ένα stop, αυτή τη φορά στον Κασεμίρο.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Βλάσιτς. Γκολ. 1-0 η Κροατία
Ροντρίγκο. Αποκρούει ο Λιβάκοβιτς, μένει το 1-0
Μάγιερ. Γκολ. 2-0 η Κροατία
Κασεμίρο. Γκολ. 2-1 μειώνει η Βραζιλία
Μόντριτς. Γκολ. 3-1 η Κροατία
Πέντρο. Γκολ. 3-2 μειώνει η Βραζιλία
Ορσιτς. Γκολ. 4-2 η Κροατία
Μαρκίνιος. Δοκάρι! Πέρασε στα ημιτελικά η Κροατία!
sdna.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Superleague: Πέρασε ομόφωνα η πρόταση του Αστέρα για «ελληνοποίηση»

Η πρόταση του Αστέρα Τρίπολης για την «ελληνοποίηση» της Super League ψηφίστηκε ομόφωνα και σε επόμενο Δ.Σ. θα ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα για την εφαρμογή της.
Στο τελευταίο Δ.Σ. της Superleague εκτός από την έγκριση της πρότασης τη Stoiximan για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος και τον ορισμό του προγράμματος μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της «ελληνοποίησης» των ομάδων. Ο Αστέρας Τρίπολης έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα για θέσπιση μίνιμουμ αριθμού γηγενών ποδοσφαιριστών και το αίτημα των Αρκάδων πέρασε ομόφωνα!
Οι κιτρινομπλέ πρότειναν την παρουσία τουλάχιστον ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας της Superleague και συνολικά τριών στο φύλλο αγώνος. Τα δεδομένα για την εφαρμογή της πρότασης του Αστέρα θα ξεκαθαρίσουν σε επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας.
gazzetta.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στην Θεσσαλονίκη ο Κεντζιόρα για τον ΠΑΟΚ

Ο διεθνής Πολωνός μπακ, Τόμας Κεντζιόρα έφτασε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης στις 21:00 όπως ήταν προγραμματισμένος και όπως διαβάσατε το μεσημέρι σε σχετικό ρεπορτάζ στο PAOKDAY (EΔΩ).
Ο 28χρονος αύριο (28/1) αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του για τους επόμενους έξι μήνες.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20-01-2023, 22:41
Λουτσέσκου σε Ρουμάνικο ΜΜΕ: “Για να καταλάβετε τι σημαίνει ΠΑΟΚ θα πρέπει να το ζήσετε”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-01-2023, 17:23
Ο Πορτοσάλτε, τα υπονοούμενα για τον Κουλμπάκοφ και τα συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ
-
PAOKDAY TV20-01-2023, 19:29
Παπαντωνίου στο ΑΡΤ: “Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να πουλήσουν άμεσα τον Κωσταντέλια” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-01-2023, 12:21
Ενοχλήθηκε ο Καραλής από τον Λουτσέσκου
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-01-2023, 15:46
Κωνσταντέλιας: «Ο ΠΑΟΚ με απέκτησε από ένα φιλικό που τους… πετσόκοψα λίγο» (vid)
-
PAOKDAY TV23-01-2023, 15:02
Παπαντωνίου στο AΡΤ: “Στον ΠΑΟΚ αφήνουν τα πανηγύρια και κοιτάνε την ρεβάνς”(vid)
-
Απόψεις19-01-2023, 10:50
Τρία λεπτά ήταν αρκετά
-
PAOKDAY TV20-01-2023, 15:02
Παπαντωνίου στο AΡΤ:”Προχωρημένες συζητήσεις με Κεντζιόρα με συστάσεις Μίρτσεα Λουτσέσκου”