ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στον Άγγλο διαιτητή!!
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ που είχε σύμμαχο τον Άγγλο διαιτητή

Θάρρος και ποδοσφαιρικό θράσος. Και ο ΠΑΟΚ τα είχε και τα δύο. Όλα πολύ. Το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού τους έδινε αυτοπεποίθηση πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Άγιαξ ακόμη και μέσα στο σπίτι του, πώς μπορούν να ονειρεύονται την πρόκριση, πώς κάθε υπέρβαση τους… φτιάχνει περισσότερο.
Και το σύνθημα δόθηκε από τον Πασχαλάκη. Στο ματς της Τούμπας άκουσε πολλά και σήμερα ήταν η δική του σειρά για να δώσει απαντήσεις. Φαν Ντε Μπέεκ και Ζιγιέχ προσπάθησαν με το «καλημέρα» να… ψαρώσουν ανεπιτυχώς τον Έλληνα τερματοφύλακα αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αποφασισμένος για όλα και δεν πτοήθηκε ούτε ο Τσούμπα Άκπομ πέταξε στα σκουπίδια (13′) μια κλασσική ευκαιρία, από αυτές που γνωρίζεις πως δεν θα βρεις σε αφθονία απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο ούτε όταν το φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα από πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο.
Αυτός ο ΠΑΟΚ ήταν ψυχωμένος, δείχνοντας ακόμη και τα δόντια του στους γηπεδούχους, με τον Μπίσεσβαρ να… συστήνεται εκ νέου στο ολλανδικό κοινό, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο στο 24′ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ είχε προκαλέσει αρκετή… αναστάτωση με την παρουσία του και φρόντισε να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη με το «τοίχος» που ύψωσε ο Πασχαλάκης απέναντι στον Τάντιτς (32′ ), ο οποίος βρέθηκε στην άσπρη βούλα μετά το σπρώξιμο του Ελ Καντουρί στον Νέρες, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ του έβαλε φρένο.
Οι Ολλανδοί εν τέλει μπήκαν στο παιχνίδι ή για την ακρίβεια τους έβαλε ο ΠΑΟΚ στο 42′, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να καταλογίζει και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Άγιαξ σε χέρι του Μπίσεσβαρ, με τον Τάντιτς να βγαίνει νικητής αυτήν την φορά απέναντι στον Πασχαλάκη για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο β΄ ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα, δεν προδόθηκε από δυνάμεις όπως στην Τούμπα, ένιωθε ασφάλεια με την αυτοπεποίθηση που έβγαζε ο Πασχαλάκης σε κάθε απειλή του Άγιαξ αλλά έψαχνε και λίγη τύχη και σίγουρα ένα πιο… καθαρό μυαλό.
Σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και ο ΠΑΟΚ θα έχει να λέει πως για εκατοστά ο Πέλκας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μπίσεσβαρ, πως λίγα λεπτά αργότερα έφυγε σε επικίνδυνη αντεπίθεση με τρεις εναντίον ενός αλλά και πάλι πλήρωσε μια αδύναμη πάσα.
Τα πάντα άλλαξαν για τον Άγιαξ στο 78΄μετά το γκολ του Ταλιαφίκο (σ.σ. υπάρχει υποψία για φάουλ σε Ελ Καντουρί) , ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Αίαντα για το 2-1 ενώ δέχθηκαν με ευκολία και μια ακόμη απόφαση – δώρο από τον Άγγλο ρέφερι, με τον Τάντιτς να στέλνει και πάλι με πέναλτι τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.
Οι Ολλανδοί και ο… διαιτητής νόμιζαν πως είχαν ξεμπερδέψει από τον κακό δαίμονα που λέγεται… ΠΑΟΚ αλλά ο Μπίσεσβαρ μίλησε και πάλι στις καθυστερήσεις, μειώνοντας σε 3-2, γεγονός που δεν ήχησε καλά στα αυτιά του Άγιαξ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ασπρόμαυρους σε έξαλλη κατάσταση καθώς διαμαρτύρονται για χέρι του Ταλιαφίκο και συγκεκριμένα για τη φάση στο 94΄, το οποίο αν δινόταν, θα άλλαζε τα πάντα και ενδεχομένως και τα χέρια που κατέληξε το εισιτήριο της πρόκρισης.
Μια φάση που δεν απαντήθηκε ποτέ δεδομένου πως δεν δόθηκε ριπλέϊ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με τις εντυπώσεις αλλά εκτός συνέχειας του Champions League.
sdna.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
“Τσεκάρει” Πολωνία ο ΠΑΟΚ

Στην Πολωνία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Χρήστος Καρυπίδης προκειμένου να τσεκάρει από κοντά ένα αθλητικό κέντρο για την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη προοπτική δεν φαντάζει, τώρα που μιλάμε, ζεστή για τους Θεσσαλονικείς καθώς συγκεντρώνει πολλές δυσκολίες, αν συνυπολογίσει κανείς και τα φιλικά που πρέπει να προγραμματιστούν.
Από την άλλη, υπάρχει πάντα η σταθερά της Ολλανδίας αλλά ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει ήδη προεργασία του… Βεβαίως το διάστημα της προετοιμασίας και η τελική επιλογή θα καθοριστούν από την κατάταξη στο φετινό πρωτάθλημα αλλά οι ασπρόμαυροι σήκωσαν ήδη μανίκια.
sdna.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΑΟΚ Β: Ήττα στο φινάλε από την ΑΕΛ

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλά γκολ, έντονα συναισθήματα, πάθος, ένταση, δύναμη κι έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, η ΑΕΛ επικράτησε του ΠΑΟΚ Β με 3-2 στο Αλκαζάρ για την 17η αγωνιστική της Betsson Super League 2.
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα και ξεκίνησαν να ψάχνουν την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 16′. Ο Χατζηστραβός δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σουλούκο μετά από εκτέλεση κόρνερ κι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπράντονιτς ήταν εύστοχος κι έκανε το 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι δίχτυα. Ο Όγκμποε πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ κι έκανε το 2-1, το οποίο όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο 27′ ήρθε και πάλι ο Μπράντονιτς να βρει δίχτυα.
Ο Χατζηστραβός έδωσε στον Πανίδη, αυτός με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Βόσνιο απέναντι στον Σουλούκο κι ο παίκτης του Δικεφάλου με άψογο τελείωμα έκανε το 2-2, που ήταν και το σκορ στο πρώτο μέρος, καθώς ο Σουλούκος στο 40′ νίκησε τον Μπράντονιτς σε τετ α τετ.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ Β μπήκε καλύτερα και πίεσε κυρίως από αριστερά για το γκολ χωρίς επιτυχία. Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, αλλά τα τελευταία λεπτά έκρυβαν κι άλλες συγκινήσεις.
Στο 84′ ο Σπυρίδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Θωμαΐδη, αλλά ο Σουλούκος νίκησε τον Γκορντεζιάνι στο πέναλτι και κράτησε όρθια την ομάδα του.
Τέσσερα λεπτά αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε αλλά στην άλλη περιοχή. Η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι, ο Όγκμποε ήταν εύστοχος και χάρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
paokfc.gr
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 18:15
“Καμπάνα” στον Άρη για τις εικόνες ντροπής στο “Κλ. Βικελίδης”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ28-03-2023, 10:00
«Ο εκπρόσωπος του Άρη τράβηξε το βίντεο» και ετοιμάζεται καταγγελία εις βάρος του!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25-03-2023, 18:36
Σιώπης για Κωσταντέλια: “Στην Ελλάδα δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ταλέντο”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 13:25
Kαραπαπάς: «Να ισχύσουν όσα έχουμε πει για ελίτ διαιτητές, αλλιώς θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 13:42
Όταν ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος η τοξικότητα “χτυπάει” κόκκινο
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 13:45
«Έχουμε βρει δυο Elite διαιτητές»: Η αποκάλυψη Καραπαπά και τα πέντε καυτά ερωτήματα!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ28-03-2023, 01:03
ΝΤΡΟΠΗ: O Καραπαπάς πετάει φούστα στον Μπαλτάκο! (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 17:34
Μπέος για τον τελικό κυπέλλου: “Δεν δίνω το Πανθεσσαλικό,δεν θα γίνει πεδίο μάχης ο Βόλος”