Απόψεις
Tα φάουλ του Φερέιρα και η επόμενη μέρα
Ο Κώστας Σοτολίδης γράφει στο PAOKDAY για τα λάθη του Αμπέλ Φερέιρα

Μετά και τα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και με δεδομένο τη διακοπή του πρωταθλήματος, ίσως είναι η πιο κατάλληλη ώρα να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να συγκεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο στόχο της κατάκτησης του τίτλου.
Πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της και από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παρουσιάζεται καλύτερη.
Τι μπορεί να συνέβη, όμως και ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αυτό το πρόσωπο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του;
Πριν από λίγo καιρό και μετά τα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία όλοι μας μιλούσαμε για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Αμπέλ Φερέιρα και πόσο καλά εφαρμόζει το 4-4-2 στην ομάδα. Η ομάδα μας στα φιλικά πήγε πάρα πολύ καλά με την παρουσία του Αουγκούστο και Ελ Καντουρί στα χαφ.
Βέβαια τα προβλήματα φαινόταν ότι υπάρχουν στην άμυνα με τη ζώνη. Οι Βαρέλα και Κρέσπο έδειχναν ανέτοιμοι αγωνιστικά σαν κεντρικοί αμυντικοί, ενώ ο Βαρέλα και ο Πασχαλάκης ήταν επιρρεπείς στο λάθος. Στα στημένα –τόσο στη επίθεση όσο και στην άμυνα- δεν είχαμε καμία σχέση με την εξαιρετική δουλειά που έκανε πέρσι ο Ιταλός στην ομάδα. Παρόλα αυτά πίστευα ότι πριν τα επίσημα παιχνίδια θα γινόταν μια προσεγμένη δουλειά στα στημένα και η ομάδα σιγά σιγά θα γιγαντωνόταν. Από τη μια δεν είδαμε κάτι που να δείχνει ότι έγινε προγραμματισμένη δουλειά πάνω στα στημένα, δεδομένου της σημασίας που έχουν στους αγώνες, αφού στατιστικά τα περισσότερα γκολ μπαίνουν από στατικές φάσεις ( κόρνερ, φάουλ, πέναλτι). Ακόμα και η μοναδική κομπίνα που χρησιμοποιήθηκε στο γκολ με τον Αγιαξ ήταν «κλεμμένη» από το ματς με την ομάδα της Ασίας που την αντιμετωπίσαμε με τη δεύτερη ομάδα στο φιλικό που έγινε στην Ολλανδία. Από την άλλη ο Φερέιρα έκανε πολύ προσεγμένη δουλειά στο τακτικό κομμάτι, όμως υπήρχε αδυναμία στην επίθεση και ειδικότερα στη συνεργασία των δυο επιθετικών .
ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΦΑΟΥΛ»
Ειδικά στα επίσημα παιχνίδια θαρρείς και οι δυο φορ δεν γνωριζόταν καθόλου μεταξύ τους, καθώς υπήρχε εμφανέστατη αδυναμία να αλλάξουν τη μπάλα μεταξύ τους, είτε γιατί τους μάρκαραν, είτε γιατί οι αποστάσεις μεταξύ τους ήταν μεγάλες, είτε επειδή ο Πέλκας που έπαιζε περισσότερο ελεύθερος, αδυνατούσε να περάσει ασίστ στον Ακπόμ ή ακόμα και να σκοράρει ο ίδιος από ευνοϊκή θέση, ή και να διεκδικήσει κεφαλιά μέσα στην περιοχή.
Η εμμονή του Φερέιρα να ξεκινά τον Πέλκα σα φορ δε ταίριαζε με τη φιλοσοφία που ήθελε να εφαρμόσει αρχικά στην ομάδα. Και όσο επέμενε να τον χρησιμοποιεί ως φορ, εγκλωβιζόταν η ομάδα σε ένα σύστημα που έφτανε τη μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και από εκεί και μετά τίποτα.
Με λίγα λόγια εγκλωβίστηκε και ο ίδιος ο Φερειρα σε ρηχές ιδέες και έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν είχε σχέση με το 4-4-2 που ήθελε δυο φορ να μπορούν να διεισδύουν κάθετα , να πραγματοποιούν επικίνδυνα σουτ από μέση και κοντινή απόσταση , να φεύγουν με σπριντ πίσω από την πλάτη της άμυνας των αντιπάλων, να μπορούν να βγαίνουν μπροστά από την άμυνα σε παράλληλες σέντρες και με προβολές να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να είναι δεινοί εκτελεστές με το κεφάλι. Ένας από τους δυο να μην έχει αυτά τα στοιχεία, τότε το σύστημα με δυο επιθετικούς δεν αποδίδει σωστά, γιατί δίνει τη δυνατότητα στην αντίπαλη άμυνα να προσαρμοστεί επάνω στον επικίνδυνο παίκτη .
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΦΑΟΥΛ»
Παρόλα αυτά η ομάδα προετοιμάστηκε πολύ καλά τακτικά και ήταν σχεδόν έτοιμη στον τομέα αυτό να αντιμετωπίσει τον θεωρητικά ανίκητο Άγιαξ. Και εκεί που είχαμε συνηθίσει να παίζει o ΠΑΟΚ κάθετο ποδόσφαιρο , με έναν Αουγκούστο να κατεβάζει τη μπάλα και να σκοράρει με ωραία πλασέ και σουτ έξω από την περιοχή, είδαμε ξαφνικά να παίρνει τη θέση του ο νεοφερμένος Εσίτι με αποτέλεσμα να αλλάζει εντελώς η χημεία που είχε αναπτύξει η ομάδα μας στο χώρο του κέντρου.
Ο Εσίτι με καθαρά αμυντικά χαρακτηριστικά σαν εξάρι παλιάς κοπής, έτρεχε αριστερά και δεξιά να κλείνει χώρους και να μοιράζει τη μπάλα σε παίκτες που είχαν αναλάβει το ρόλο του οργανωτή από πίσω.
Το θέμα είναι ότι ο Εσίτι χρειάζεται πολλές φορές να κάνει ένα ή δύο κοντρόλ για να μοιράζει με σιγουριά τη μπάλα και όλοι ξέρουμε πως το χάσιμο χρόνου στις μεταβιβάσεις από τα χαφ , εκμηδενίζει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στην επίθεση. Καλός χρυσός ο Εσίτι, αλλά το στυλ παιχνιδιού του θα ταίριαζε περισσότερο σε μία καθαρά αμυντική διάταξη και όχι σε ένα σύστημα 4-4-2 όπου η μπάλα από τα χαφ θα πρέπει να μεταφέρεται κάθετα, αλλά και να φεύγει από τα πόδια με ταχύτητα και με ακρίβεια.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ «ΦΑΟΥΛ»
Η δημόσια δήλωση του Άμπελ Φερέιρα ότι «ο Ελ Καντουρί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω προπονήσει» , μπορεί να βοήθησε τον Μαροκινό ποδοσφαιριστή να μπαίνει στα παιχνίδια με πάθος και με καλή ψυχολογία, όμως δεν τον έκανε ούτε πιο γρήγορο, ούτε πιο αποτελεσματικό απ΄ότι ήταν. Αντίθετα, ίσως, να επηρέασε αρνητικά ορισμένους ποδοσφαιριστές που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος από την περσινή περίοδο, νιώθοντας ότι δεν είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.
ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΦΑΟΥΛ
Ήρθε ο Στοχ σα φτασμένος, πλέον, παίκτης να βοηθήσει σαν εξτρεμ τον ΠΑΟΚ να πλαγιοκοπεί με επιθέσεις από τα φτερά.
Ο δικέφαλος μαυραετός είχε ήδη στις τάξεις του και τους Ζαμπα, Λημνιό που έδωσαν πέρσι εξετάσεις και απέδειξαν ότι με την ταχύτητά τους και τις ικανότητές τους να πατάνε περιοχή , θα έκαναν και φέτος τον ΠΑΟΚ να βγάζει «φωτιές» από τα φτερά.
Ο Φερέιρα σε μεγάλο βαθμό δεν εκμεταλλεύτηκε τα χαρίσματα αυτά των τριών εξτρεμ μας στο τακτικό κομμάτι. Έτσι είδαμε τον Στοχ και τον Ζαμπα κυρίως να παίζουν στο χώρο του κέντρου σε ρόλους πλάγιων χαφ. Μοιραία ο Στοχ άρχισε να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο απ΄ αυτό που τον είχαμε συνηθίσει και από παιχνίδι σε παιχνίδι έπεφτε ψυχολογικά και να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει . Ο Ζαμπά από την άλλη φάνηκε ότι το πήρε πιο ελαφρά, αλλά άρχισε να κάνει του κεφαλιού του, ενώ δε μοίραζε τη μπάλα , όταν έπρεπε να τη δώσει σε συμπαίκτη του.
Καταλαβαίνεται λοιπόν , πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες για να έχει συνοχή μια ομάδα, πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα συμπαγές ομοιογενές σύνολο και πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η αποδόμηση σ΄ ότι προσπαθεί να κτίσει ο προπονητής.
ΤΟ «ΠΕΜΠΤΟ» ΦΑΟΥΛ
Ο Φερέιρα πριν από τα επίσημα παιχνίδια έκανε το λάθος να διαχωρίσει την ομάδα σε βασικούς και μη βασικούς. Θα ήταν χρησιμότερο να είναι πιο διπλωμάτης με τους παίκτες, για να μπορεί όταν κάποιος δεν τραβάει να τον βγάζει χωρίς να σκέπτεται τα παραλειπόμενα. Κάνεις λάθη κύριε επανειλημμένα? Κάτσε στον πάγκο γιατί αξιοκρατικά αυτός που θα σε αλλάξει θα προσπαθήσει περισσότερο. Το είδαμε αυτό με τη χρησιμοποίηση των Αουγκούστο, Μίσιτς και Λημνιου, οι οποίοι ήρθαν από τους μη βασικούς και έδειξαν ότι έπρεπε να είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα παιχνίδια.
ΤΟ «ΕΚΤΟ» ΦΑΟΥΛ
Πάμε στο δεύτερο κρίσιμο παιχνίδι με τη Σλόβαν. Η ομάδα έπαιζε καθαρά με την πλάτη στον τοίχο, μετά το δώρο γκολ στη Σλοβακική ομάδα από το πρώτο ματς. Θέλεις να παίξεις επιθετικά και να πετύχεις πολλά γκολ για να αποφύγεις τυχόν απρόοπτα.
Η λογική λέει να ξεκινήσεις με γρήγορα χαφ ή με παίκτες που μπορούν να παίξουν με τη μια και να κατεβάσουν τη μπάλα κάθετα. Δεν το έκανες. Ξεκίνησες με τον Εσίτι και τον Ελ Καντουρί , ένα αρκετά βαρύ δίδυμο , το οποίο ήθελε πολύ χρόνο να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.
Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής ήταν να δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο, ο οποίος κατέβηκε να παίξει με κόντρα επιθέσεις, να διαβάσει το παιχνίδι μας και να προσπαθεί να κλέψει τη μπάλα στο σωστό timing , ώστε να παίξει από την πλευρά που εμείς ανεβάζαμε τον Γιαννούλη στην επίθεση και μέναμε με τρεις αμυντικούς στην άμυνα.
Το χειρότερο ήταν ότι αφού ήθελες να παίξεις επιθετικά με αργό δίδυμο στα χαφ, μοιραία το παιχνίδι μας θα πήγαινε από τα άκρα με σέντρες που θα είχαν στόχο το κεφάλι κάποιου συμπαίκτη. Είδατε εσείς καμία κίνηση των επιθετικών να διεκδικήσουν κεφαλιά.? Είδατε καμία κομπίνα στην επίθεση? Είδατε καμία κίνηση παραπλάνησης στο πρώτο δοκάρι για να περάσει η μπάλα στο δεύτερο ή το αντίθετο ? Και αφού δεν τα βλέπαμε αυτά η χρησιμοποίηση του Πέλκα γι΄αυτό το είδος παιχνιδιού τη νόημα είχε?
ΛΕΙΠΟΥΝ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ, ΜΑΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΙΒΕΙΡΑ
Ας μη γελιόμαστε..η απουσία των Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο καθόρισε την τύχη μας…
Δε βρίσκεις εύκολα Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Ολιβέιρα. να βρεθεί σε θέση τετ α τετ σε μια παράλληλη σέντρα.
Τέλος θέλω να πω ότι λάθη κάνουν όλοι οι προπονητές μέχρι να βρουν το δρόμο τους. Στηρίζω με χίλια τον Φερέιρα και τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο. Πιστεύω ότι ανήκει στους προπονητές που είναι προγραμματισμένοι σαν κομπιούτερ να πετύχουν αυτό που έχουν σχεδιάσει. Άλλωστε το είπε πολλές φορές και ο ίδιος ότι κάθε μέρα προσπαθεί να γίνει καλύτερος από χθες.
Ο ίδιος κρατά τη μπάλα στα χέρια του….. Νομίζω ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να δει με πιο αυστηρό “μάτι” ορισμένα πράγματα που δεν του βγήκαν και φάνηκαν περισσότερο μετά τα παιχνίδια με τον Αγιαξ. Το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό. Η ομάδα χρειάζεται αυτήν τη διακοπή για να διώξει από μέσα της την αποτυχία της μη πρόκρισης.
Ο προπονητής, όμως χρειάζεται περισσότερο απ΄όλους τη διακοπή για να αναθεωρήσει και να αλλάξει ορισμένα πράγματα στην επιθετική μας τακτική και στους παίκτες που θα αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίτευξης του γκολ. Οπωσδήποτε χρειάζονται τα σουτ από τα χαφ, οι διεισδύσεις από τα πλάγια και πιο σαφείς ρόλοι από τους δυο φορ.
Στα χαφ που αναλαμβάνουν το ρόλο της οργάνωσης του παιχνιδιού μας από πίσω και κατά πόσο μπορούν να κάνουν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό το παιχνίδι της μεταφοράς της μπάλας στην επίθεση.
Ο τρόπος που αμυνόμαστε ατομικά και ομαδικά μέσα και λίγο έξω από την περιοχή μας και τέλος η δουλειά που πρέπει να γίνει στα στημένα.
Απόψεις
The city of PAOK, the mentality of Lucescu

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πήρε ο ΠΑΟΚ χθες, σε μια ατμόσφαιρα που «έβραζε» και ήθελε πολύ την νίκη, όμως η μοίρα και ο Δικέφαλος είχαν άλλα σχέδια. Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη χθες, θα σκορπούσε τις όποιες ελπίδες έχει ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και θα τον απομάκρυνε από την επαφή που έχει με την κορυφή. Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα των τελευταίων μηνών. Λίγο η απουσία του Ίνγκασον, που έφερε αναγκαστικά με φανέλα βασικού τον Κάργα, λίγο η ανεξήγητη επιλογή του Λουτσέσκου να αφήσει στον πάγκο τον Σάστρε και να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Κεντζιόρα και από κοντά η κακή μέρα του Νάρει, έφεραν δυσκολίες στους «ασπρόμαυρους».
Ο Πολωνός έκανε τον Ιτούρμπε να θυμίζει τον εαυτό του σε παλαιότερες εποχές, ο Πάλμα να το εκμεταλλεύεται και να κλείνει προς την πλευρά και η δεξιά μεριά του ΠΑΟΚ να πελαγοδρομεί. Οι γηπεδούχοι κατάλαβαν το πρόβλημα της αντίπαλης άμυνας, εκεί επικεντρώθηκαν, κυριαρχώντας στο πρώτο μέρος. Βρήκαν ένα τέρμα, θα μπορούσαν να έχουν και δεύτερο, αλλά ως εκεί. Η παραφιλολογία των συμπολιτών για 3-0 στο ημίχρονο είναι υπερβολική. Γιατί στην Τούμπα θα έπρεπε να μιλάμε για σκορ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, που για να το δείξουμε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε δύο χέρια.
Στην επανάληψη ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τις αλλαγές μαζεμένες και νωρίς, με τους Σβαμπ, Σάστρε και Τάισον να παίρνουν μέρος στην «σκακιέρα». Καταλυτικό ρόλο νομίζω είχε ο Σβαμπ, ο οποίος εξέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά στους υπόλοιπους. Χωρίς βέβαια να κυριαρχήσει, αρχικώς ισορροπώντας το παιχνίδι δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης βρίσκει το τέρμα της ισοφάρισης, μετά την επέμβαση του VAR και τον καταλογισμό του πέναλτι. Οι συνεχείς διακοπές λίγο πριν την ισοφάριση, όχι μόνο δεν του κόστισαν, αλλά εκεί κατάφερε να ανασυνταχτεί.
Λίγο μετά την ισοφάριση ο Δικέφαλος βρήκε και δεύτερο τέρμα, με τον Ζίφκοβιτς να πλασάρει σε κενή εστία μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Σιαμπάνη. Από εκεί και πέρα, ο πραγματικός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο ήταν ελάχιστος. Οι παίχτες του Άρη επιδόθηκαν σε αγκωνιές οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν ως έπρεπε, αλλά φυσικά το αφήγημα των γειτόνων για αλλοίωση αποτελέσματος, από επίσημες φωνές στην περίπτωση του πολυσυζητημένου πλαγίου, από το οποίο προέκυψε και το πέναλτι της ισοφάρισης.
Ο κανονισμός είναι σαφής και δεν μπορούνε διάφοροι επικίνδυνοι του επαγγέλματος ή όχι, που έτυχε να έχουν ένα βήμα να βγαίνουν δημόσια και να λένε ασυναρτησίες, ή ακόμα και να παροτρύνουν να βαράνε οι παίχτες στο ψαχνό. Τα ίδια πρόσωπα βέβαια σε άλλες περιπτώσεις εξαπολύουν πυρά δεξιά και αριστερά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά… Φυσικά αν όσα έγιναν χθες σε κερκίδες, με ρίψη αντικειμένων, λέιζερ, και στον αγωνιστικό χώρο με «ντου» προέδρου, γινόταν 1,5 χιλιόμετρο παραδίπλα σήμερα θα ακούγαμε άλλα τραγελαφικά.
Όσο καιρό κάνουμε κουβέντα για τον βελτιωμένο ΠΑΟΚ του δεύτερου γύρου, πολλές φορές υπήρχε το ερώτημα για το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ομάδα του Λουτσέσκου σε περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ. Χθες έδωσε μια πρώτη απάντηση, ωστόσο είναι φανερό αυτό που έχουμε ξαναπεί στην στήλη, για το ρόστερ και ότι κάποια στιγμή θα προκύψει κόπωση και τραυματισμοί, με ορισμένους αναπληρωματικούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Όπως και να έχει, η χρονιά για κάποιους συνεχίζεται και θα έχει τερματισμό στον τελικό του Κυπέλλου στα τέλη Μαΐου. Για κάποιους άλλους έχει λάβει τέλος ουσιαστικά εδώ και καιρό.
Υ.Γ. Μια παρατήρηση στον Γιάννη Κάργα. Δεν παίζει σε κάποια μικρή ομάδα για να κάνει αυτές τις αστειότητες τύπου, πέφτω, σηκώνομαι και ξαναπέφτω. Αυτά δεν αρμόζουν στον ΠΑΟΚ.
Απόψεις
Ενενήντα λεπτά συγκέντρωσης θα φέρουν την νίκη

Πρεμιέρα στα πιο συναρπαστικά και ανταγωνιστικά play off. Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, ξεκινώντας απόψε από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
Η κληρωτίδα έβγαλε ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Από διαφορετική αφετηρία ξεκινάνε οι δύο ομάδες και με διαφορετικούς στόχους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μακριά από κάθε τι παραπάνω από την 4η θέση. Ωστόσο η 5η θέση φέτος, δίνει και αυτή ευρωπαϊκό εισιτήριο και για αυτό θα παλέψουν .
Από την άλλη ο Δικέφαλος, έχει επαφή με την κορυφή, ωστόσο η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί υπέρβαση. Οι στόχοι της ομάδας είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου.
Στο αγωνιστικό οι «κιτρινόμαυροι», με τον Τερζή πλέον στον πάγκο, ο οποίος ήταν και στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο στην κανονική διάρκεια, έχουν δείξει ένα βελτιωμένο πρόσωπο κυρίως στην έδρα τους. Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί και σήμερα, μαζί με την βοήθεια του κόσμου, καθώς τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ πάντα έχουν το δικό τους κίνητρο.
Κάτω από τα δοκάρια, μετά την καλή εμφάνιση με τα Γιάννενα, θα βρίσκεται ο Σιαμπάνης. Στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Οντουμπάζιο και Μαζικού, με το δίδυμο Φαμπιάνο και Μπράμπετς στα στόπερ να μην σπάει. Στον χώρο του κέντρου, ο Ετέμπο και ο Νταρίντα που έχει δώσει πολλά στον Άρη από τότε που ήρθε θα είναι βασικοί. Στα άκρα της επίθεσης, λογικά θα είναι οι Γκαρσία και Καμάτσο και ο Πάλμα πίσω από τον φορ, που θα είναι ο Καμαρά.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, με σημαντική απουσία αυτή του αρχηγού και ογκόλιθου στην άμυνα Ίνγκασον, δεν θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε. Ο Κοτάρσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ακραία μπακ οι Σάστρε και Σοάρες, ενώ παρτενέρ του Κουλιεράκη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κάργας. Στην μεσαία γραμμή προβάδισμα έχουν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, ενώ το επιθετικό καρέ των Ζίφκοβιτς, Νάρει, Ντέλια και Ολιβέιρα δεν αλλάζει εύκολα.
Αδύνατο σημείο η παρουσία του Κάργα στην αμυντική γραμμή, έναντι του εξαιρετικού και φέτος Ισλανδού. Εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει ο Άρης, πιθανότατα με μπαλιές στην πλάτη του, που δεν είναι το ευαίσθητο σημείο του. Εκεί ίσως θα πρέπει να δούμε τον Κοτάρσκι σε έναν ρόλο που το έχει ξανακάνει φέτος. Να έχει τον νου του για γρήγορες εξόδους.
Η παρουσία του Μαζικού δίνει ταχύτητα στους γηπεδούχους, ειδικά σε ένα σημείο όπου τα εξτρέμ του ΠΑΟΚ αποτελούν κίνδυνο ανά πάσα στιγμή και είναι αναγκαίος ένας παίχτης που θα τους δώσει τρεξίματα. Ωστόσο υστερεί σε ύψος και ο ΠΑΟΚ των καλών στατικών φάσεων, θα πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο.
Στο κομμάτι της επιλογής διαιτητή δεν θα πω πολλά. Ακόμα μια φορά ο κος Μπένετ μας δείχνει πόσες ακόμα απίθανες περιπτώσεις διαιτητών θα φέρει στα παιχνίδια. Σήμερα με διαιτητή VAR έναν που έλαβε πιστοποίηση λίγους μήνες πριν και διαιτητή αγώνα κάποιον που στην χώρα του δεν υπάρχει το VAR, άρα δεν υπάρχει καμία εξοικείωση με το μηχάνημα, σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και πάντα τεταμένο κλίμα. Ας ελπίσουμε να μην τιναχτεί το ματς στον αέρα.
Ο Δικέφαλος θα πρέπει να παίξει όπως στα περισσότερα ντέρμπι φέτος. Με το μυαλό στην θέση του και έξυπνα. Να μην μπει σε διαδικασία μανούρας, να μην παρασυρθεί από την τεταμένη ατμόσφαιρα και τις προκλήσεις. Να κάνει το καθήκον του, να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει και να κερδίσει. Ειδάλλως, αν πέσει στην παγίδα, όσων προανέφερα, το πιο πιθανό είναι να παίζει με παίχτη λιγότερο από το μισάωρο.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-03-2023, 13:21
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον “στρατηγό”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16-03-2023, 16:50
Κλαδάς για “Μανάβη”: «Είμαι σίγουρος ότι ο Μάκης έδωσε εντολή να μην τον δούμε σε κάσα»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-03-2023, 21:36
Λουτσέσκου: “Ελπίζω όλες οι ομάδες των Αθηνών που θα έρθουν να έχουν την ίδια μεταχείριση”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-03-2023, 23:36
Ο κανονισμός “γκρεμίζει” την προπαγάνδα του Άρη (pics)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-03-2023, 21:41
Ζούγκλα: Κροτίδα έπεσε δίπλα στον Κωνσταντέλια
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18-03-2023, 17:08
ΠΑΟΚ Β: Aυτό είναι το ανύπαρκτο πέναλντι του Μακεδονικού (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19-03-2023, 23:08
ΠΑΕ Άρης κατά του Λουτσέσκου: “Nτρέπεται και η ντροπή μαζί του”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17-03-2023, 17:09
Kύπελλο: Ορίστηκε το ΠΑΟΚ – Λαμία