Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

“Το ελληνικό μπάσκετ σίγουρα χρειάζεται τον ΠΑΟΚ δυνατό”

Φέτος συμπλήρωσε εννέα χρόνια στην ΕΚΟ Basket League. Τα επτά από αυτά, ο Απόλλωνας Τσόχλας, αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο μέλος του ΠΑΟΚ με τον οποίο έφτασε τρεις φορές στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

 

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

Ο πολύπειρος γκαρντ, που έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα του Ρεθύμνου Cretan Kings, κάνει μέσα από το esake.gr τον απολογισμό της φετινής σεζόν. Μιλά για την παρουσία του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε αλλά και για εκείνο που έρχεται και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

 

Παράλληλα στα 36 του δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει πάνω στα παρκέ ενώ ουσιαστικά… αποκαλύπτει και το μελλοντικό του πλάνο!

 

 

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με τρόπο που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Τι είναι αυτό που σου μένει από τη χρονιά;

 

«Είναι αλήθεια πως ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο σε κοινωνικό επίπεδο, που σε κάνει να σκεφτείς από διαφορετική οπτική γωνία τις αξίες και τις προτεραιότητες της ζωής, επισκιάζοντας όλα τα άλλα.

Από την μπασκετική σεζόν, μου έμεινε σίγουρα μια πικρή γεύση. Είχαμε μία πολύ άσχημη εικόνα, δίναμε μια μεγάλη μάχη η οποία έμεινε ανολοκλήρωτη και δεν μπορέσαμε να “λυτρωθούμε” τουλάχιστον εντός παρκέ. Αυτό σε “τρώει” είναι η αλήθεια. Προσωπικά πίστευα πως στο τέλος θα τα καταφέρναμε, αλλά δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με υποθέσεις, είναι καλύτερα να κοιτάμε μπροστά».

 

 

Έχεις φορέσει για επτά χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όλες τις χρονιές η ομάδα ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα, τι ήταν αυτό που άλλαξε φέτος;

 

«Χρειάζεται μια ξεχωριστή συνέντευξη η ερώτηση αυτή… Άλλαξαν πάρα πολλά και δεν θέλω ακόμα να μιλήσω αναλυτικά για αυτό το θέμα.

Θα αναφέρω “εν τάχει” πως η ομάδα μετά από διάστημα πολλών ετών, εκτός των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων που είχε, άλλαξε γενικότερα φιλοσοφία και χαρακτήρα. Είχε διοικητική ανεπάρκεια, χτίστηκε τελευταία στιγμή, την κοούτσαραν 4 προπονητές, έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και μαζί με κάποιους τραυματισμούς θεωρώ ότι εξηγείται η φετινή τραγική εικόνα».

 

 

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα με την ιστορία του ΠΑΟΚ να μάχεται για την παραμονή της;

 

«Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο, υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση και είναι κάτι δύσκολο να το διαχειριστείς, ειδικά όταν πολλές συνθήκες γύρω απ’ την ομάδα δεν ευνοούν.

Το ελληνικό μπάσκετ σίγουρα χρειάζεται τον ΠΑΟΚ όπως και τον Άρη δυνατούς στην Α1 αλλά το όνομα και η ιστορία δεν αρκούν από μόνα τους. Η εικόνα και η κατάσταση τους, θλίβει τον μπασκετικό κόσμο, ειδικά αυτούς που πρόλαβαν άλλες εποχές και το βλέπουν πιο ρομαντικά. Στον επαγγελματισμό δυστυχώς δεν χωρούν ρομαντισμοί, πρέπει να χαράξουν ένα νέο δρόμο, να μάθουν απ τα λάθη τους και να αλλάξουν πρόσωπο».

 

 

Έχει αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος ή θεωρείς πως ευθύνεται κάτι άλλο για την αλλαγή των ισορροπιών;

 

«Όχι δεν θα χαρακτήριζα το πρωτάθλημά μας ανταγωνιστικό συνολικά, παρόλο την επάνοδο της ΑΕΚ, την πολύ θετική ραγδαία εξέλιξη του Προμηθέα και την πολύ καλή παρουσία του Περιστεριού φέτος. Η αλλαγή των ισορροπιών στην οποία αναφέρεσαι σίγουρα έχει να κάνει με την απουσία του Ολυμπιακού η οποία ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάκτυλό μας δεν βοηθάει κανέναν».

 

 

Πρόσφατα πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Θεωρείς πως μπορούν να βοηθήσουν την αναβάθμισή του;

 

«Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, σταθερά και σε βάθος χρόνου για την ποιοτική αναβάθμιση συνολικά του προϊόντος.

Σημαντικός παράγοντας σίγουρα είναι η καλή οικονομική κατάσταση των ομάδων με σοβαρές διοικήσεις.

Η όλη κατάσταση όμως αποτελεί συγκυριακή ευκαιρία για ένα restart στο Ελληνικό μπάσκετ. Η οργάνωση του πρωταθλήματος πρέπει να γίνει άμεσα με κατανομή ρόλων και συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο πλάνο από τεχνοκράτες σε συνεργασία με ανθρώπους και αθλητές του μπάσκετ.

Θα έλεγα επίσης πως και στο μπασκετικό κομμάτι, σε επίπεδο τακτικής και φιλοσοφίας, μεταβάλλεται σιγά σιγά ο χαρακτήρας μας. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με το βλέμμα στο μέλλον, που ενδεχομένως μην λειτουργήσουν άμεσα, αλλά θα βοηθήσουν το πρωτάθλημά μας να βρει ξανά την ταυτότητά του. Φυσικά απαιτείται η στήριξη και η ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών που θα πλαισιώνουν τις ομάδες και την Εθνική αργότερα.

Προαπαιτούμενο για όλα αυτά, και δυστυχώς καθόλου αυτονόητο στη χώρα μας, είναι να υπάρξει επιτέλους ενότητα χωρίς οπαδισμούς, κοιτώντας όλοι τον τελικό στόχο απ’ όπου θα βγουν όλοι κερδισμένοι. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από πρωταθλήματα στα οποία θέλουμε να μοιάσουμε, όπως της Ισπανίας, και το πως έχτισαν όλο το οικοδόμημα βήμα βήμα».

 

 

Αγωνίζεσαι στην ΕΚΟ Basket League από το 2011 και είσαι πλέον από τους πιο παλιούς παίκτες της λίγκας. Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

 

«Θέλω σίγουρα να παίξω κι άλλο γιατί είναι κάτι που με γεμίζει ακόμα, μου αρέσει πολύ η καθημερινότητα και οι στιγμές που ζεις σαν αθλητής.

Νιώθω τυχερός που ασχολούμαι με το σπορ που λατρεύω από παιδί και θέλω να συνεχίσω να το κάνω.

Άλλωστε ακόμα κι όταν δεν παίζω ο ίδιος, μου αρέσει να διαβάζω στατιστικά και να παρακολουθώ αγώνες όλων των επιπέδων σαν θεατής και με μια ..προπονητική ματιά έχοντας και το δίπλωμα προπονητικής από πέρσι το καλοκαίρι».

 

 

Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις, έχουν χαραχθεί στο μυαλό σου, σε αυτά τα εννέα χρόνια στην Basket League;

 

«Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές και κάποιες άσχημες, ευτυχώς λιγότερες αν και εξίσου έντονες.

Έχοντας ζήσει πολλές απ’ τις ευχάριστες στιγμές σε εκείνο το μέρος νιώθω την ανάγκη, λόγω της επικαιρότητας, να αναφερθώ οπωσδήποτε στην πολύ άσχημη είδηση ότι μία ομάδα δεν θα είναι του χρόνου στην ΕΚΟ Basket League. Το Ρέθυμνο Cretan Kings. Μία απ’ τις συμπαθητικότερες ομάδες στην ιστορία της Λίγκας, σε έναν υπέροχο τόπο, με θαυμάσιους ανθρώπους. Εύχομαι να συνεχίσει την προσπάθεια του, από όποια κατηγορία επιλέξει, και να επανέλθει με σταθερά βήματα στην ΕΚΟ Basket League. Χαίρομαι που ο Κύριος Κωστής Ζομπανάκης, ένας άνθρωπος τίμιος και με πολλές ωραίες ιδέες θα μείνει στον χώρο του μπάσκετ, με διευρυμένο απ’ ότι διάβασα ρόλο στον ΕΣΑΚΕ. Ελπίζω όταν οι συνθήκες ευδοκιμήσουν πάλι, να ασχοληθεί με την ομάδα του Ρεθύμνου με την ίδια επιτυχία».

 

 

Αν υπολογίζουμε και την καραντίνα, η περίοδος χωρίς δράση μπορεί να φτάσει ακόμα και τους έξι μήνες. Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να επανέλθει στο επίπεδο που θέλει;

 

«Το αποτέλεσμα θα φανεί του χρόνου είναι η αλήθεια. Είναι μία πρωτοφανής κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα επανέλθουν οι ομάδες και οι αθλητές την περίοδο της προετοιμασίας για να μην τους επηρεάσει κυρίως σε θέματα τραυματισμών.

Θεωρώ πως στον χώρο έχουμε τεχνογνωσία, καλούς γυμναστές και καλούς αθλητές, που οι περισσότεροι δουλεύουν ανελλιπώς ατομικά με τους ειδικούς όλη αυτή την περίοδο της αποχής, οπότε είμαι αισιόδοξος σε αυτό το θέμα».

πηγή: ΕΣΑΚΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτη προπόνηση με Jordan Sibert

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και από χθες (1/12) ξεκίνησε την άμεση ενσωμάτωσή του με την ομάδα του ΠΑΟΚ mateco, ώστε να είναι στη διάθεση του κόουτς Λυκογιάννη για τον αγώνα με τον ΑΣΚ Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ κατά την άφιξή του στο PAOK Sports Arena, είχε την ευκαιρία να δει αρκετά γνωστά του πρόσωπα και ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε και στην προηγούμενή του παρουσία στην ομάδα. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είναι ο μοναδικός με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης και τη σεζόν 2016-17 ο Jordan Sibert και η συζήτηση με τον αρχηγό ήταν απαραίτητη.

Ο Jordan Sibert παρακολούθησε την ανάλυση του προσεχούς αντιπάλου με την χρήση βίντεο και συμμετείχε στην προπόνηση της ομάδας, στην οποία δόθηκε έμφαση στην τακτική, αλλά και στην ταχύτερη δυνατή δική του προσαρμογή.

Το πρόγραμμα της ομάδας συνεχίζεται την Παρασκευή, με μία προπόνηση το απόγευμα, ενώ η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το μεσημέρι και αμέσως μετά η αποστολή θα αναχωρήσει για την Καρδίτσα.

paokbc.gr

Περισσότερα

ΜΠΑΣΚΕΤ

Jordan Sibert: «Νιώθω ευγνώμων που γύρισα…»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο Jordan Sibert επέστρεψε στον ΠΑΟΚ mateco μετά από την απρόσμενη αποχώρηση του από την ομάδα την σεζόν 2016-2017, λόγω ενός τραυματισμού που είχε στον ώμο. Πρόλαβε τα παιχνίδια με την Παρτιζάν και την σπουδαία πρόκριση στο Βελιγράδι, αλλά ο τραυματισμός του τον κράτησε έξω από τα παιχνίδια με την Τενερίφη τα οποία ακολούθησαν. Μετά από έξι περίπου χρόνια επιστρέφει, είναι ήδη εδώ και σήμερα, λίγο πριν από την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, μίλησε για τη δεύτερη φορά στα ασπρόμαυρα.

«Νιώθω πως είχα μία δουλειά που έπρεπε να τελειώσω και την οποία άφησα στην μέση. Ο τραυματισμός μου ήταν δύσκολος και ένας ακόμη λόγος ήταν το γεγονός ότι ήμασταν στα playoffs, είχαμε κερδίσει την Παρτιζάν και στην πορεία, στον αγώνα με την ΑΕΚ τραυματίστηκα στον ώμο. Ένιωσα σαν να άφηνα την ομάδα, οπότε σίγουρα αισθάνομαι πως έχω πολλά να αποδείξω, γι΄αυτό κιόλας γύρισα. Ελπίζω να φτάσω ακόμα πιο μακριά με την φετινή ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Όταν έμαθα πως ο ΠΑΟΚ θέλει να ξαναγυρίσω, ένιωσα ευγνώμων για την ευκαιρία επειδή αγαπώ την πόλη, σε συνδυασμό με μία τόσο καλή ομάδα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος», σχολίασε ο Αμερικανός παίκτης και όταν ρωτήθηκε για το πως πιστεύει ότι θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα αλλά και τα νέα παιδιά που περιλαμβάνονται σε αυτή, ανέφερε: «Θεωρώ πως θα βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά στην ομάδα το γεγονός ότι είμαι μεγαλύτερος. Νιώθω πως η ικανότητα μου στα σουτ και στο σκορ θα τους δείξει διαφορετικούς τρόπους. Θέλω να τους καθοδηγήσω όσο μπορώ στο γήπεδο και να τους συμβουλεύω λίγο παραπάνω. Οπότε απλά θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου, έτσι ώστε να βοηθηθούν και από εμένα σε θέματα που ίσως να δυσκολεύονται».

Τέλος έκανε και ένα σχόλιο για την δεύτερη συνύπαρξή του με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη στην ομάδα, λέγοντας: «Ξέρω ότι ο Βαγγέλης είναι ακόμα εδώ και νιώθω σίγουρα παραπάνω οικεία. Είναι πολύ καλός συμπαίκτης και είμαι χαρούμενος που είναι και πάλι εδώ».

paokbc.gr

Περισσότερα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-12-2022, 21:24

Eπιστροφή Ντάντας

MUNDIAL02-12-2022, 20:03

Μουντιάλ 2022: Έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στους “16” η Κορέα

MUNDIAL02-12-2022, 19:59

Μουντιά 2022: Μπορεί να νίκησε αλλά έμεινε εκτός η Ουρουγουαη

PAOKDAY TV02-12-2022, 19:02

Η διακοπή βοηθά τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-12-2022, 15:27

Μπλάνκο: «Πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου!»

ΒΟΛΕΪ02-12-2022, 15:22

Στράντζαλη: «Θέλουμε να γεμίσουμε το Παλατάκι!»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2022, 13:26

Στην Σερβία ο Νανιτζανιάν!

ΒΟΛΕΪ02-12-2022, 12:59

Μιλενκόσκι: “Δυστυχώς οι διαιτητές του αγώνα δεν πήραν σωστές αποφάσεις”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-12-2022, 12:37

Tρέχει το θέμα του αθλητικού κέντρου στην Θέρμη – Πότε αναμένονται εξελίξεις

MUNDIAL02-12-2022, 12:24

Στοίχημα: Αξίζει ποντάρισμα στα γκολ στο Ν. Κορέα – Πορτογαλία

ΜΠΑΣΚΕΤ02-12-2022, 12:21

Πρώτη προπόνηση με Jordan Sibert

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-12-2022, 12:15

Ολιβέιρα: «Δουλεύουμε καλά στην Κύπρο, βρίσκω τον εαυτό μου»

MUNDIAL02-12-2022, 12:09

Μουντιάλ 2022: Mυθική ανατροπή των «μπλε σαμουράι» και πρόκριση στους “16”

MUNDIAL01-12-2022, 23:12

Μουντιάλ 2022: Μπορεί να έκανε την ανατροπή αλλά δεν προκρίθηκε

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2022, 22:58

Λουτσέσκου: «Όταν δουλεύεις σωστά, ο χρόνος θα σε δικαιώσει»

ΒΟΛΕΪ01-12-2022, 21:59

Ήττα στο Τελ-Αβίβ με πολλά παράπονα για την διαιτησία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2022, 20:55

Eύκολο 0-3 την ΑΕΛ Λεμεσού

MUNDIAL01-12-2022, 20:35

Μουντιάλ 2022: H Κροατία στους “16” αφήνοντας εκτός το Βέλγιο

MUNDIAL01-12-2022, 20:30

Moυντιάλ 2022: Ιστορική πρόκριση για το Μαρόκο στους “16”

ΜΠΑΣΚΕΤ01-12-2022, 17:56

Jordan Sibert: «Νιώθω ευγνώμων που γύρισα…»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2022, 17:27

Αυτή είναι η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

PAOKDAY TV01-12-2022, 17:22

Επιτυχία του Χατζόπουλου η χορηγία του Σαββίδη στην ΚΑΕ

ΒΟΛΕΪ01-12-2022, 16:07

Στο Ισραήλ για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2022, 13:55

Προετοιμασία παντός καιρού…

MUNDIAL01-12-2022, 13:00

Στοίχημα: Επιθετικό ξέσπασμα των “πάντσερ”

PAOKDAY TV3 ώρες ago

Η διακοπή βοηθά τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

PAOKDAY TV1 ημέρα ago

Επιτυχία του Χατζόπουλου η χορηγία του Σαββίδη στην ΚΑΕ

PAOKDAY TV2 ημέρες ago

Πρώτη μεγάλη νομική νίκη του ΠΑΟΚ η εξαίρεση Τζουλάκη

PAOKDAY TV2 ημέρες ago

Aνακοινώσεις για το PAOKDAY TV

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 31/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ – Ιωνικός

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Ιωνικό

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 25/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 25/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης 2-2

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης live από την Τούμπα

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 21/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 20/10

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Post Game ΠΑΟΚ – Dinamo Sassari 88-68

PAOKDAY TV1 μήνα ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Dinamo Sassari Live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV1 μήνα ago

PAOKDAY NEWS 19/10

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Pre Game Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Post Game ΠΑΟΚ – Άρης 88-66 live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Άρης live από το PAOK Sports Arena

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS 13/10

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (12/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (11/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

PAOKDAY NEWS (10/10)

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Post Game ΠΑΟΚ – Ντιζον 66-70

PAOKDAY TV2 μήνες ago

Pre Game ΠΑΟΚ – Ντιζόν (vid)

mensbook
synergeio

Διαβάστε Ακόμη

adana eskort - mersin eskort - eskort mersin - mersin eskort bayan - mersin bayan eskort - çeşme eskort