ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

“Τελειώνει” η εξαγορά του Πόρτο Καρράς από τον Σαββίδη

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο οικονομικός έλεγχος για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς του Πόρτο Καρράς από τον Ιβάν Σαββίδη στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

 

Ο όμιλος Σαββίδη βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Στέγγου για την απόκτηση του ιστορικού συγκροτήματος.

 

Για την υπογραφή της συμφωνίας απομένει η ολοκλήρωση του ελέγχου που πραγματοποιεί ελεγκτικός οίκος για λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή, κάτι που θα γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες.

 

Η συμφωνία, στην περίπτωση που υπογραφεί, θα μετατρέψει τον όμιλο Σαββίδη σε έναν από τους ισχυρότερους εγχώριους ομίλους στον τομέα του τουρισμού. Υπενθυμίζεται πως το Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Villa Galini», τα πέντε αστέρων «Meliton» και «Sithonia» και το «Village Inn», ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

 

Ο αγοραστής σχεδιάζει, επίσης, να αξιοποιήσει τις αδειοδοτήσεις που έχει λάβει, έπειτα από πολλά χρόνια, ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών στο Πόρτο Καρράς.

 

Το αποτύπωμα του ομίλου Σαββίδη στον τουρισμό δεν περιορίζεται στα σχέδια απόκτησης του Πόρτο Καρράς. Ήδη προωθεί επένδυση 80.000.000 ευρώ για την αξιοποίηση της έκτασης 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στην οποία βρισκόταν το ξενοδοχείο «Ξενία».

 

Η επένδυση έχει καθυστερήσει εξαιτίας εμπλοκών με τη δασική υπηρεσία. Στο ακίνητο σχεδιάζεται σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα περιλαμβάνει μαρίνα, health resort, εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχείο.

Thessports.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης