Βέρα Αντετοκούνμπο: Τα χρόνια της φτώχειας και τα διδάγματα στον μικρό Γιάννη - PAOKDAY- Όλη η ημέρα του ΠΑΟΚ με ένα κλικ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Βέρα Αντετοκούνμπο: Τα χρόνια της φτώχειας και τα διδάγματα στον μικρό Γιάννη

Η μητέρα του Βέρα έκανε ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου ο ηγέτης των Μπακς να μεγαλώσει σωστά και να πάρει τις κατάλληλες αρχές.
Αυτά που κάποιοι θεωρούν αυτονόητα, για την οικογένεια του Γιάννη δεν ήταν πάντα. Αυτή η μάνα ανέθρεψε τα παιδιά της μέσα στη φτώχεια αλλά και στην αξιοπρέπεια. Πτωχή πλην τίμια, όπως και ο σύζυγος της που έκανε δουλειές μπας και εξασφαλίσουν τα προς το ζην στα παιδιά τους.
Πλέον δεν χρειάζεται να γίνεται χίλια κομμάτια. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο και τα παιδιά της έχουν το δικό τους σπίτι και δεν μαζεύουν τις δραχμές ή τα ευρώ για να πληρώσουν το νοίκι και τα καθημερινά έξοδα τους.
Το περιστατικό με το πεταμένο ευρώ και η ηρωίδα της ζωής
Η Βέρα Αντετοκούνμπο, βέβαια, δεν ξεχνάει τα δύσκολα χρόνια και σίγουρα δεν έχει αλλάξει σαν άνθρωπος.
Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σκουντής στην εφημερίδα «Τα Νέα», μία μέρα που έκαναν βόλτα σε μία λαϊκή αγορά της Αθήνας και είδαν στον δρόμο πεταμένο ένα ευρώ, η Βέρα γύρισε και είπε στα σοβαρά στον Γιάννη «σκύψε, παρ’ το και κάν’ το ό,τι θέλεις. Να θυμάσαι πάντοτε ότι κάποτε κοίταζες κάτω μπας και βρεις κανένα τέτοιο κέρμα για να αγοράσεις μία φρατζόλα ψωμί ή μία σοκολάτα. Ο Γιάννης υπάκουσε, έσκυψε, το μάζεψε και κατάλαβε πόσο δίκιο είχε η μητέρα του.
Η Βέρα Αντετοκούνμπο είναι μια ηρωίδα. Μία γυναίκα, που όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ξεροστάλιαζε έγκυος και αιμορραγώντας στα παγκάκια έξω από τα νοσοκομεία, περιμένοντας καρτερικά να τη δει κάποιος γιατρός.
Απογοητευόταν κάποιες φορές, έβαζε τα κλάματα, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Αυτό το ατσάλωμα κληροδότησε και στα παιδιά της, διδάσκοντας τους να παλεύουν και να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Αυτό ακριβώς έκανε κι ο ταλαντούχος Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος από τα παρκέ της Α2 βρέθηκε στο NBA.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου