Αυτός είναι ο Άμπελ Φερέιρα - PAOKDAY- Όλη η ημέρα του ΠΑΟΚ με ένα κλικ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Αυτός είναι ο Άμπελ ΦερέιραΤο PAOKDAY σας παρουσιάζει  την ποδοσφαιρική πορεία του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα.


Από χθες  Π.Α.Ο.Κ απέκτησε καινούργιο προπονητή τον Αμπέλ Φερέιρα, από τη Πορτογαλική Μπράγκα. Εγώ θα αναφέρω κάποια πράγματα για τη προπονητική του καριέρα και για τη πλούσια παρουσία του ως ποδοσφαιριστής.

 O Aμπέλ Φερέιρα είναι ένας ταλαντούχος , και πολύ φιλόδοξος προπονητής. Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από την ομάδα της Πεναφιέλ, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Γκιμαράες, όπου έμεινε από το 2000 εώς και το 2004. Την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Μπράγκα, όπου έμεινε για ένα χρόνο, και το 2006 ήταν μέλος της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, όπου έμεινε για 5 χρόνια, σε αυτή τη μεγάλη παρουσία του, κατέκτησε 2 Κύπελλα ( 2006 -07 και 2007-08 ).

 Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έπιασε κατευθείαν δουλειά ως προπονητής, η πρώτη όπου ανέλαβε ήταν τα κλιμάκια της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, που αγωνιζόταν στη Segunda Liga, και στη συνέχεια ανέλαβε τα κλιμάκια της Μπράγκας. Η μεγάλη του στιγμή ως προπονητής όμως ήταν το 2017 όταν ανέλαβε τη 1η ομάδα της Μπράγκας, και διαδέχθηκε τον Ζορζ Σιμάο.

 Από τη πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα αφήσει το στίγμα, στο σύλλογο, διότι τη πρώτη του χρονιά οδήγησε την ομάδα στη 4η θέση του πρωταθλήματος, και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, επίσης έφτασε μία ανάσα από το να βγει ως ο καλύτερος προπονητής της Primeira Liga, ωστόσο τη τελευταία στιγμή το κατέκτησε το βραβείο ο Σέρτζιο Κοσεινσάο.

Τώρα έφτασε η στιγμή να αφήσει την ομάδα που αναγέννησε, και τη Πορτογαλία, για να κάνει το επόμενο βήμα που είναι ο Π.Α.Ο.Κ.

Επιμέλεια: Γιάννης Βεροπλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου