ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άννα Γουδή Kαραβασίλη: “Να κάνουμε τον ΠΑΟΚ πρώτο στην Ελλάδα”

Η έφορος της Καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Άννα Καραβασίλη μιλάει στο PAOKDAY

Η έφορος της Καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Άννα  Γουδή Καραβασίλη  μιλησε  στο PAOKDAY και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το άθλημα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Επίσης η κυρία Άννα Καραβασίλη μας μίλησε για το 2ο Camp καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Καρπενήσι,αλλά και για το όραμα και τους στόχους που έχουν στον ΠΑΟΚ ενόψει τόσο της νέας σεζόν αλλά και μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του PAOKDAY, Στέλιο Παπαντωνίου:

Για το δεύτερο διεθνές Camp καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Καρπενήσι:  “Tο δεύτερο διεθνές Camp καλλιτεχνικής κολύμβησης   γίνεται στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  και ο ΠΑΟΚ είναι από τους βασικούς διοργανωτές μαζί με τον ΝΗΡΕΑ Χαλανδρίου. Ο στόχος αυτου του Camp είναι  τα κορίτσια και τα αγορια που συμμετέχουν είναι να προπονηθούν με προπονητές υψηλου  κύρους και επιπέδου όπως είναι η κυρία  Βασιλτσένκο, προπονήτρια της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.  Όπως πέρσι έτσι και φέτος η  Χριστίνα Θαλασσινίδου, η  οποία είναι και τεχνική σύμβουλους της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης του ΠΑΟΚ. Σε ότι αφορά το φετινό Camp η κυρία Θαλασσινίδου σε συνεργασία με την κυρία Νάσια Κούτσεβα είναι  προπονήτριες διεθούς κύρους που διοργανώνουν αυτό το camp. Ta κορίτσια όλης της Ελλάδος και του εξωτερικού θα μπορέσουν να προπονηθούν ενόψει της νέας σεζόν. Οφείλω να σας ενημερώσω πως εκτός από την Ελλάδα θα συμμετέχουν και χώρες του εξωτερικού όπως από την εθνική ομάδα της Αυστρίας, την Γερμανία, το Λονδίνο και τη Λευκορωσία. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένη φέτος γιατί καταφέραμε να οργανώσουμε για δευτερη φορά το camp με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα σε ένα μέρος όπως είναι το Καρπενήσι με  εξαιρετικές εγκαταστάσεις αλλά και υποδομή όσο αφορά την διαμονή και την διατροφή των παιδιών που στηρίζεται σε αθλητικό μενού.”

Για την περσινή σεζόν του τμήματος:Eίναι ένα τμήμα σχετικά καινούργιο. Φετος κλείσαμε την δεύτερη χρονιά μας. Προσπαθούμε όσο γίνεται να κάνουμε  καλύτερη δουλειά. Αυτό που έχουμε καθιερώσει είναι η συνεργασία μας με την κυρία Χριστίνα Θαλασσινίδου, η οποία όπως πέρσι έτσι και φέτος θα αποτελεί την  τεχνική σύμβουλο της Καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ. Με βάση αυτή την αρμοδιότητα θα μπορεί να ελέγχει  όλους τους προπονητές που προπονούν τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας και πέρσι και φέτος μπήκαμε στον τελικό  με παιδιά που ήταν σχετικά νέοι αθλητές. Παιδιά τα οποία δούλεψαν πάρα πολύ και κατάφεραν να κερδίσουν βαθμολογία σε ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα και πολυ σκληρό για την Ελλληνική πραγματικότητα.”

Για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του τμήματος: ” Εμείς δεν έχουμε στόχο αλλά ένα όραμα! Το όραμα μας είναι η καλλιτεχνική κολύμβηση του  ΠΑΟΚ να γίνει πρώτη ομάδα  στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει και μια διεθνή θέση στα πράγματα του αθλήματος. Αυτό είναι το όραμα μας και από εκεί και πέρα οι στόχοι μας είναι  να αποκτήσουμε δυνατές αθλήτριες με ήθος και σεβασμό  στον συναθλητή τους, με σεβασμό στον προπονητή τους και παρα πολύ μεγάλες προσδοκίες για τους εαυτούς τους αλλά και για τον σύλλογο.”

Από πότε ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με την Καλλιτεχνική Κολύμβηση: “Eμείς από πρόπερσι που ξεκινήσαμε  το τμήμα έχουμε πάρει παιδάκια από 3,5 ετών. Έχουμε ένα φυτώριο που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια αθλήτρια μικρής ηλικίας μαθαίνει να κολυμπαει άψογα τα τρία τουλάχιστον στυλ της κολύμβησης. Απο εκεί και πέρα το παιδί εισάγετε στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Εδώ οφείλω να ομολογήσω πως όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο πιο εύκολα προσαρμόζεται στο συγκεκριμένο άθλημα. Γιατί χρειάζεται ευλυγισία, αντοχή, ενδυναμωση και πειθαρχία.Οπότε οι γονείς μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικιά.

Ο σύλλογος έχει χωρίσει το τμήμα σε μικρές ηλικιακές κατηγορίες αλλά και του επιπέδου των παιδιών. Επίσης έχουμε καλλιτεχνική κολύμβηση η οποία στηρίζεται σε μια κατηγορία που βλέπει το άθλημα σαν χόμπι και υπάρχουν και τμήματα που είναι καθαρά αγωνιστικά που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί φέτος έχουμε σκοπό να βγούμε σε τουλάχιστον δύο πρωταθλήματα στο εξωτερικό.”

Για τις εγγραφές στο τμήμα:  “Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και από 2 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα τμηματα μας. Φέτος θα έχουμε πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει έξι μέρες την εβδομάδα, ώστε οι γονείς ανάλογα με τον χρόνο τους να προσαρμόζουν και το πρόγραμμα των παιδιών τους.”

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης