ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αθωώθηκαν ορκωτοί λογιστές που «δεν είδαν» υπεξαίρεση

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι  ανήκαν σε ανώνυμες εταιρείες  ορκωτών λογιστών, ορίστηκαν να κάνουν ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, τη χρονική περίοδο 2002- 2009.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τέσσερις ορκωτοί λογιστές  που δεν εντόπισαν τις «μαύρες τρύπες» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου. Δικάστηκαν για κακουργηματική «ψευδή βεβαίωση», με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 – περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή τους κρίνοντας ότι δεν προέκυψε πως τέλεσαν την αποδιδόμενη πράξη.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν την κατηγορία. «Εμείς ελέγχουμε τα στοιχεία που μας προσκομίζουν. Δεν είμαστε ΣΔΟΕ για να ανοίγουμε συρτάρια…» ανέφερε μια από τους κατηγορούμενους. Ένας άλλος κατηγορούμενος επισήμανε  πως σε πιστοποιητικό ελέγχου, για τη χρήση του 2008,  ο ίδιος σημείωσε ότι δεν προσκομίστηκαν σχετικά παραστατικά. «Δεν αξιολόγησαν όμως αυτό το εύρημα» είπε.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι  ανήκαν σε δύο ανώνυμες εταιρείες  ορκωτών λογιστών, ορίστηκαν να κάνουν  ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, τη χρονική περίοδο 2002- 2009. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βεβαίωναν ότι ο δήμος τηρεί διπλογραφικό σύστημα ελέγχου και ότι όλα βαίνουν καλώς στη διαχείριση των οικονομικών. Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκαν οι υποθέσεις της υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ  και της «παγίας προκαταβολής» από το ταμείο του δήμου.

πηγή:grtimes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης