ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Επεισόδια ΑΠΘ: Οι μισοί συλληφθέντες είναι εξωπανεπιστημιακοί

Εξωπανεπιστημιακοί ήταν σχεδόν οι μισοί από τα άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια χθες έξω από το κτήριο της Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας, σχεδόν οι μισοί από τα άτομα που εμπλέκονται στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Διοίκησης του ΑΠΘ, είναι εξωπανεπιστημιακοί.

Από τους συλληφθέντες οι 16 είναι άνδρες και οι 15 γυναίκες. Ο μικρότερος είναι 19 ετών.

Όπως έγινε γνωστό δεν έχουν όλοι οι συλληφθέντες την φοιτητική ιδιότητα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσοι συνελήφθησαν για βανδαλισμούς στους χώρους της πρυτανείας, στο πλαίσιο της κατάληψης, και πόσοι για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ, κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν και 32 παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες αυτή την ώρα έχουν οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

H χθεσινή ενταση και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ μεταξύ των συγκεντρωθέντων και των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προχώρησε μέχρι στιγμής σε 27 προσαγωγές ατόμων.

Οι φοιτητές δεν άφηναν την κλούβα της ΕΛΑΣ με τα προσαχθέντα άτομα να φύγει, κάτι που έγινε τελικά μετά από 20 λεπτά.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μαζί με την ΟΠΚΕ.

Οι φοιτητές ξανά μπήκαν μέσα και αυτή την ώρα συνεχίζουν τη συγκέντρωση έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 το απόγευμα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την διαμαρτυρία για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας σήμερα εντός του κάμπους του ΑΠΘ

Οι φοιτητές δήλωσαν μεταξύ άλλων πως καταδικάζουν την στάση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο ΑΠΘ. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε την στάση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο ΑΠΘ. Είναι πλέον ξεκάθαρη ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νομοσχεδίου. Λίγες ημέρες μετά τον νόμο, μετά την ψήφιση του στη Βουλή, βλέπουμε σε μια κινητοποίηση φοιτητών, για να ανοίξουν οι σχολές μας, για να καταδικαστεί το νέο νομοσχέδιο και να μείνει στα χαρτιά, να μας υποδέχονται αστυνομικοί με γκλομπ με χημικά και με διάφορα όπλα και να μας απωθούν από το πανεπιστήμιο. Τους ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι έμπραχτα το νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Θα το ακυρώσουμε εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές με τις πράξεις μας. Διεκδικούμε ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να φύγουν τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια μας, τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση για  αστυνομικούς να τα δώσει για καθηγητές και για τις ανάγκες μας. Θα μείνουμε εδώ μεριά να δούμε τι τύχη θα έχουν οι συλληφθέντες φοιτητές και προχωράμε σε κινητοποίηση το απόγευμα μέσα στην πρυτανεία».

grtimes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης