ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Κλειστό φέτος το Πόρτο Καρράς και η συμφωνία με τους εργαζόμενους

Μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων του Πόρτο Καρράς και της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αφορμή την συμφωνία που έκλεισαν οι εργαζόμενοι με τον Ιβάν Σαββίδη, συμφωνία που ικανοποίησε πλήρως τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Σημειώνεται πως το Πόρτο Καρράς θα μείνει κλειστό φέτος, πιθανώς και του χρόνου, ώστε να γίνουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Η κόντρα ξέσπασε όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό έβγαλε ανακοίνωση μιλώντας για «πανδημία απολύσεων», καθώς, όπως ανέφεραν, «ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η μονάδα δεν θα λειτουργήσει φέτος καθώς θα προβεί σε ριζική ανακαίνιση και δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει και του χρόνου. Αξιώνει λοιπόν την απόλυση του συνόλου του προσωπικού και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου ότι την επιθυμεί κιόλας».

Όπως φαίνεται όμως, πρόκειται για ένα… αυθαίρετο συμπέρασμα της Ομοσπονδίας, το οποίο κατέρριψε άμεσα το Σωματείο των Εργαζομένων με ξεκάθαρη ανακοίνωση, λέγοντας πως «η εταιρεία, μη λειτουργώντας για λόγους ανακαίνισης το συγκρότημα, θα κρατούσε επί δύο ολόκληρα έτη ομήρους τους εργαζόμενους, αφού ούτε θα τους απασχολούσε ούτε θα είχε υποχρέωση να τους καταβάλλει τον μισθό τους ή να τους απολύσει και να τους χορηγήσει την νόμιμη αποζημίωση.

Το σωματείο μας, μέσα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, κατάφερε να πείσει την εταιρία να καταβάλλει στους συναδέλφους αποζημιώσεις, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις κατέβαλε, με μεγάλο οικονομικό κόστος για την ίδια.

Κυρίως όμως το σωματείο μας κατάφερε να υποχρεώσει την εταιρία, παρά το γεγονός ότι θα λυθούν οι συμβάσεις και θα καταβάλλει αποζημιώσεις, να επαναπροσλάβει το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων από το πρώτο κιόλας έτος επαναλειτουργίας του συγκροτήματος».

Typosthes

injectionservice

mensbook
in2sports
kommwthrio
serano

Διαβάστε επίσης