Απόψεις
Ο φόβος και το know how στις αποχωρίσεις

Το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ζυγώνει και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα… προεόρτια ξεκινάνε μερικές ημέρες πριν. Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είναι από παλιά μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων, μάχη Βορρά και Νότου. Τα τελευταία χρόνια έχει ξαναβρεί την αίγλη του αγωνιστικά, αφού ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη έχει αλλάξει επίπεδο και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.
Για ακόμα μια χρονιά η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες μαζί με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δίνουν την δική τους μάχη για την καλύτερη δυνατή θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Η προσμονή μεγάλη, το γήπεδο γεμάτο και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι τέλους. Είναι προφανές πως το ντέρμπι ξεκινάει μέρες πριν σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η αφορμή για ανταλλαγή απόψεων και διαφωνιών ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ, ήταν ο ορισμός του διαιτητή εκ Σλοβακίας, τον οποίο συνδέει ο επίσημος Ολυμπιακός με τον Λούμπος Μίχελ, λόγω εθνικότητας, αλλά και ισχυριζόμενος προσωπικές σχέσεις των δύο, καταλήγοντας στο ότι η σχέση αυτή θα ευνοήσει τον Δικέφαλο.
Θυμίζει την περίπτωση στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, όπου επιστρατεύτηκε μέχρι και ο Πορτοσάλτε, παίρνοντας θέση για τον Λευκορώσο διαιτητή κάνοντας όπως και σε αυτήν την περίπτωση απίστευτες συνδέσεις επιστημονικής φαντασίας. Αποδείχτηκε κιόλας εκ του αποτελέσματος. Είναι πλέον κοινό μυστικό πως ο Ολυμπιακός στην ιδέα να αγωνιστεί στην Τούμπα, με αυτήν την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων τρέμει και δεν θα ντραπεί να επιστρατεύσει μέχρι και την Όλγα Τρέμη στην δημιουργία κλίματος.
Η ομάδα καλείται να κάνει το καθήκον της, να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο αγωνιστικό κομμάτι. Από την άλλη ο κόσμος που όλα δείχνουν πως θα γεμίσει το γήπεδο, καθώς έχουν μείνει λιγότερα από 1.700 εισιτήρια, είναι υποψιασμένος, καθώς ξέρει ποιους έχει να αντιμετωπίσει, οι προκλήσεις είναι δεδομένες και θα πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Απαντήσεις μόνο η ομάδα στο γήπεδο.
Όσο για τα ποδοσφαιρικά, θα μιλήσουμε εκτενέστερα αύριο…
Απόψεις
Ας βάλουμε “stop” στην τοξικότητα

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε μεγάλη κουβέντα στα ΜΜΕ της χώρας για το αν το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με το κλίμα τοξικότητας που έχει δημιουργηθεί.
Όμως το ζήτημα δεν είναι αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά πως θα μπορεί ο εκάστοτε φίλαθλος και οπαδός να γυρίζει στο σπίτι του με ασφάλεια δίχως να φοβάται μη περάσει το βράδυ του στο νοσοκομείο !! Το αν τελειώσει ή όχι το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο που απασχολεί.
Οι μεγάλες ΠΑΕ της χώρας δείχνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Γιατί αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα βαρούσε η τοξικότητα “κόκκινο”. Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα λόγια του αέρα και να προχωρήσουμε όλοι σε πράξεις.
Stop στις τοξικές ανακοινώσεις των ΠΑΕ!!!
Stop στην τοξική ρητορική των ΜΜΕ!!
Κυβέρνηση και ΠΑΕ άργησαν αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν μέτρα πρόληψης ΧΘΕΣ για να σταματήσουν τέτοια περιστατικά.Ας το καταλάβουν όλοι πλέον πως “Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ”
Απόψεις
The city of PAOK, the mentality of Lucescu

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πήρε ο ΠΑΟΚ χθες, σε μια ατμόσφαιρα που «έβραζε» και ήθελε πολύ την νίκη, όμως η μοίρα και ο Δικέφαλος είχαν άλλα σχέδια. Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος.
Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη χθες, θα σκορπούσε τις όποιες ελπίδες έχει ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και θα τον απομάκρυνε από την επαφή που έχει με την κορυφή. Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα των τελευταίων μηνών. Λίγο η απουσία του Ίνγκασον, που έφερε αναγκαστικά με φανέλα βασικού τον Κάργα, λίγο η ανεξήγητη επιλογή του Λουτσέσκου να αφήσει στον πάγκο τον Σάστρε και να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Κεντζιόρα και από κοντά η κακή μέρα του Νάρει, έφεραν δυσκολίες στους «ασπρόμαυρους».
Ο Πολωνός έκανε τον Ιτούρμπε να θυμίζει τον εαυτό του σε παλαιότερες εποχές, ο Πάλμα να το εκμεταλλεύεται και να κλείνει προς την πλευρά και η δεξιά μεριά του ΠΑΟΚ να πελαγοδρομεί. Οι γηπεδούχοι κατάλαβαν το πρόβλημα της αντίπαλης άμυνας, εκεί επικεντρώθηκαν, κυριαρχώντας στο πρώτο μέρος. Βρήκαν ένα τέρμα, θα μπορούσαν να έχουν και δεύτερο, αλλά ως εκεί. Η παραφιλολογία των συμπολιτών για 3-0 στο ημίχρονο είναι υπερβολική. Γιατί στην Τούμπα θα έπρεπε να μιλάμε για σκορ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, που για να το δείξουμε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε δύο χέρια.
Στην επανάληψη ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τις αλλαγές μαζεμένες και νωρίς, με τους Σβαμπ, Σάστρε και Τάισον να παίρνουν μέρος στην «σκακιέρα». Καταλυτικό ρόλο νομίζω είχε ο Σβαμπ, ο οποίος εξέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά στους υπόλοιπους. Χωρίς βέβαια να κυριαρχήσει, αρχικώς ισορροπώντας το παιχνίδι δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης βρίσκει το τέρμα της ισοφάρισης, μετά την επέμβαση του VAR και τον καταλογισμό του πέναλτι. Οι συνεχείς διακοπές λίγο πριν την ισοφάριση, όχι μόνο δεν του κόστισαν, αλλά εκεί κατάφερε να ανασυνταχτεί.
Λίγο μετά την ισοφάριση ο Δικέφαλος βρήκε και δεύτερο τέρμα, με τον Ζίφκοβιτς να πλασάρει σε κενή εστία μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Σιαμπάνη. Από εκεί και πέρα, ο πραγματικός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο ήταν ελάχιστος. Οι παίχτες του Άρη επιδόθηκαν σε αγκωνιές οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν ως έπρεπε, αλλά φυσικά το αφήγημα των γειτόνων για αλλοίωση αποτελέσματος, από επίσημες φωνές στην περίπτωση του πολυσυζητημένου πλαγίου, από το οποίο προέκυψε και το πέναλτι της ισοφάρισης.
Ο κανονισμός είναι σαφής και δεν μπορούνε διάφοροι επικίνδυνοι του επαγγέλματος ή όχι, που έτυχε να έχουν ένα βήμα να βγαίνουν δημόσια και να λένε ασυναρτησίες, ή ακόμα και να παροτρύνουν να βαράνε οι παίχτες στο ψαχνό. Τα ίδια πρόσωπα βέβαια σε άλλες περιπτώσεις εξαπολύουν πυρά δεξιά και αριστερά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά… Φυσικά αν όσα έγιναν χθες σε κερκίδες, με ρίψη αντικειμένων, λέιζερ, και στον αγωνιστικό χώρο με «ντου» προέδρου, γινόταν 1,5 χιλιόμετρο παραδίπλα σήμερα θα ακούγαμε άλλα τραγελαφικά.
Όσο καιρό κάνουμε κουβέντα για τον βελτιωμένο ΠΑΟΚ του δεύτερου γύρου, πολλές φορές υπήρχε το ερώτημα για το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ομάδα του Λουτσέσκου σε περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ. Χθες έδωσε μια πρώτη απάντηση, ωστόσο είναι φανερό αυτό που έχουμε ξαναπεί στην στήλη, για το ρόστερ και ότι κάποια στιγμή θα προκύψει κόπωση και τραυματισμοί, με ορισμένους αναπληρωματικούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν.
Όπως και να έχει, η χρονιά για κάποιους συνεχίζεται και θα έχει τερματισμό στον τελικό του Κυπέλλου στα τέλη Μαΐου. Για κάποιους άλλους έχει λάβει τέλος ουσιαστικά εδώ και καιρό.
Υ.Γ. Μια παρατήρηση στον Γιάννη Κάργα. Δεν παίζει σε κάποια μικρή ομάδα για να κάνει αυτές τις αστειότητες τύπου, πέφτω, σηκώνομαι και ξαναπέφτω. Αυτά δεν αρμόζουν στον ΠΑΟΚ.
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 18:15
“Καμπάνα” στον Άρη για τις εικόνες ντροπής στο “Κλ. Βικελίδης”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22-03-2023, 20:28
Τα μπλουζάκια των παικτών για τον “Μανάβη” και η μετονομασία της Θύρας 4
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ20-03-2023, 21:46
Λουτσέσκου: «Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ»
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-03-2023, 14:32
Πειθαρχική δίωξη σε παίκτη του Άρη
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-03-2023, 22:03
Δούκας: “Θέλησε να καλοπιάσει τους συνδεσμίτες-στηρίγματά του”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21-03-2023, 20:31
Καρυπίδης:”Έβρισα τον Λουτσέσκου”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22-03-2023, 12:51
Τα γυρίζει ο Καρυπίδης για Κλάτενμπεργκ
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ23-03-2023, 13:25
Kαραπαπάς: «Να ισχύσουν όσα έχουμε πει για ελίτ διαιτητές, αλλιώς θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα»