ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Γκαρσία, ο Λουτσέσκου και ο Σαββίδης!

Το κεφάλαιο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ έκλεισε πολύ γρήγορα. Γρήγορα και άδοξα θα έλεγε κανείς. Ήρθε στον ΠΑΟΚ σε μια χρονιά μεταβατική. Πολύ καλή σκέψη αφού ήταν τυπκια μια χρονιά χωρίς πολλές απαιτήσεις και ο ινδιάνος του ΠΑΟΚ θα είχε χρόνο να ψηθεί. Παρ’ όλα αυτά ο Γκαρσία κατάφερε και έβγαλε τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια και φυσικά πήρε το κύπελλο από τον Ολυμπιακό δείχνοντας ότι η διαφορά των 20+ βαθμών είναι πλασματική.

Από την αρχή που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ξέραμε ότι θα περάσουμε μια περίοδο για γερά στομάχια. Έφαγε τρομερό επικοινωνιακό πόλεμο από του αντιπάλους αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η αμφισβήτηση πολλών οπαδών του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του.
Είναι τεράστιο λάθος το γεγονός να συγκρίνουμε τον άνθρωπο Γκαρσία νε τον άνθρωπο Φερεϊρα η Λουτσεσκου. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι το να συγκρίνουμε τον προπονητή Γκαρσία και την ομάδα του με αυτή του Φερεϊρα και πόσο μάλλον με του Λουτσεσκου. Ο Ρουμάνος στη χρονια του Νταμπλ και την προηγούμενη είχε παιχταράδες. Να φανταστείτε ο Σέρτζιο Ολιβειρα καθόταν στο πάγκο της ομάδας. Είχε μια ομάδα χωρίς κενά και με 2 καλές (μπορεί και 3) επιλογές στη κάθε θέση. Στην Ευρώπη τότε ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε αρκετά. Λογικό θα μου πεις, στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Το πήραμε και αήττητο! Ωστόσο μια μέρα πριν την προετοιμασία ο Ρασβαν Λουτσεσκου μας αφήνει στα κρύα του λουτρού για πετροδολαρα (λογικό να φύγει για τα λεφτά επαγγελματίας είναι, αλλά όχι τότε ρε Ρασβαν αφού το ήξερες από πιο πριν).
Έρχεται ο μαθητευόμενος μάγος Αμπελ Φερεϊρα και 2 χρονιές για λίγο δεν μας βάζει ομίλους Champions league, ειδικά την δεύτερη. Ωστόσο δεν παίρνει και κανέναν τίτλο στην Ελλάδα. Η ομάδα του Πορτογάλου δεν ήταν στα επίπεδα της ομάδας του Λουτσεσκου αλλά και πάλι είχε ποσοτικές και ποιοτικές επιλογές, κυρίως την πρώτη χρονιά. Απο εκει και πέρα ήρθε μια ικανοποιητική πρόταση από τα ξένα για τον Αμπελ που εξυπηρετούσε ΠΑΟΚ και Φερεϊρα καθώς ητνα μια δύσκολη περίοδος και ήρθε η ώρα του Γκαρσία. Εγώ προσωπικά σαν Λάζαρος ήμουν από αυτούς που στήριξαν και ήθελαν και θέλουν ακόμα τον Πάμπλο στην άκρη του πάγκου του ΠΑΟΚ. Όπως είπα και πιο πάνω ήρθε σε μια δύσκολη χρονιά μας έβγαλε δεύτερους και πήρε και το κύπελλο. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει? Σπαθιά να καταπιεί?

Ίσως ο Λουτσεσκου να είναι καλύτερος προπονητής από τον Γκαρσία με βάση τα όσα έχει πετύχει. Ωστόσο δεν τους έχουμε δει να δουλεύουν με το ίδιο υλικό και κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Σε έναν ξένο ο ΠΑΟΚ έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και άφησε τον Αμπελ Φερεϊρα να ξεκινήσει μόνος του μια ολόκληρη χρονια, ασχέτως αν δεν την ολοκλήρωσε. Στο Πάμπλο γιατί όχι? Επιπλέον το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε συμβόλαιο στον Γκαρσία μέχρι το 2023 σημαίνει πως τον πίστεψε. Τι άλλαξε? Θεωρώ άδικο τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε ο ΠΑΟΚ στον Πάμπλο. Χωρίς να είμαι ειδικός θα ήθελα να δω ακόμα λίγο τον Πάμπλο στο τιμόνι του ΠΑΟΚ σε μια χρονιά εντελώς δικιά του. Η ας ερχόταν όταν θα ήταν σίγουροι αυτοί που τον επέλεξαν ότι θα τον στηρίξουν η καθόλου. Τώρα κάηκε το φαγητό… Μπορεί οι ειδικοί να ξέρουν καλύτερα ωστόσο εγώ απλα λέω την γνώμη μου.

Κλείνοντας ανεξαρτήτως από το ποιος θα κάθετε από εδώ και πέρα στο πάγκο του ΠΑΟΚ είτε τον λένε Πάμπλο είτε Ρασβαν είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από πρόσωπα και ονόματα. Ας ελπίσουμε ότι δεν χαίρονται κάποιοι επειδή φεύγει ο Γκαρσία ούτε θα χαρούν κάποιοι αν αποτύχει ο Λουτσεσκου. Είμαστε ΠΑΟΚ και πάντα ενωμένοι ενάντια σε όλους τους άλλους συνεχίζουμε μια γροθιά.
Μεγάλο Πάμπλο θα τα ξαναπούμε σύντομα. Καλή αρχή και πολλές επιτυχίες στον γνωστό πλέον Ρασβαν Λουτσεσκου!!!!

Ελπίζουμε ο Ρουμάνος να εχει έρθει έτοιμος για δουλειά και να φέρει ξανά πρωτάθλημα στο βορρά όπως ξέρει…α και να φέρει και το σκουφι μαζί του
Ο Πάμπλο ήταν είναι και θα είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και σημαία του συλλόγου, ωστόσο ο Ρασβάν είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ

Υ.Γ. Μια ζωή ΠΑΟΚ, Ιβάν είμαστε μαζί σου σε κάθε σου απόφαση, είσαι ο στρατηγός μας είμαστε οι στρατιώτες σου στην ιδέα που λέγεται ΠΑΟΚ

paokbc
mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης