ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει όλο και περισσότερο!

Γράφει στο PAOKDAY o Λάζαρος Νουσκας

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια νέα εποχή και έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία τα τελευταία χρόνια, από όταν ανέβαλε τα ηνία της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης. Πλέον οι περισσότερες κινήσεις γίνονται στον άξονα του επαγγελματισμού αφήνοντας στην άκρη το συναίσθημα όταν πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις. Το πρόσφατο παράδειγμα της αντικατάστασης του Πάμπλο Γκαρσία από τον Ρασβαν Λουτσεσκου είναι η σημαντικότερη απόδειξη. Η κίνηση αυτή, που οφείλεται στον Ιβάν Σαββίδη, δείχνει ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει περάσει σε ένα άλλο, πολύ πιο μεγάλο, επίπεδο. Σίγουρα ο Γκαρσία ήταν είναι και θα είναι σημαία και πρόσωπο της ιστορίας του ΠΑΟΚ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Εγώ στήριξα και θα ξαναστηριξω όταν έρθει η ώρα τον Πάμπλο Γκαρσία. Ωστόσο πλέον με καθαρό και μυαλό και αφού βγήκαμε από τη κατάσταση αποχαιρετισμών και συναισθηματικών καταστάσεων που βρισκόμασταν τα τελευταία 24ωρα ήρθε η ώρα να δούμε από την άλλη πλευρά την επιστροφή του Λουτσεσκου στον ΠΑΟΚ.

Είναι μια κίνηση που δείχνει αποφασιστικότητα. Δείχνει ότι ο Ιβάν είναι εδώ, το ξέραμε όλοι αυτό αλλά κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο, δείχνει επιπλέον ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωταθλητισμό και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Τέλος το σημαντικότερο είναι ότι η επιστροφή του Ρουμανου που έφερε το νταμπλ στον βορρά σημαίνει ότι έχουν αλλάξει πολλά στον ΠΑΟΚ μας. Ο ΠΑΟΚ κυρίες και κύριοι έχει μεγαλώσει όσο και αν δεν μπορούν να το χωνέψουν κάποιοι. Σε μια μεταβατική χρονια βγήκε δεύτερος και έκλεισε τη χρονιά με κύπελλο απέναντι στον ακατανομαστο. Ενώ αντίθετα κάποιος Αρης έκανε την καλύτερη πορεία των 40 χρονών και βγήκε τρίτος ενώ αποκλείστηκε και από το κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ μας έχει μεγαλώσει και για άλλους λόγους. Είναι εντελώς ανεξάρτητος, όχι πως ποτέ αποτελούσε γιουσουφακι άλλων ομάδων, και φυσικά είναι υπολογίσιμη δύναμη. Και σαν σύλλογος αλλά και η νέα γενιά των οπαδών του ακολουθούν τα χνάρια των παλιών.

Χάρη στον Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν και πουθενά. Με δικά του εφόδια και με δικές του δυνάμεις έκανε την ομάδα που υπάρχει τώρα. Μια ομάδα που ενώ βγαίνει δεύτερη και παίρνει και κύπελλο υπάρχει γκρίνια. Να μου πεις στον ΠΑΟΚ πάντα θα υπάρχει γκρίνια. Έτσι πρέπει άλλωστε αυτό είναι το DNA μας. Ενω ο ΠΑΟΚ φέτος κατάφερε οσα κατάφερε υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε ο σύλλογος να αλλάξει προπονητή και μα φέρει ένα πιο εμπειρο, ενω σε άλλες περιπτώσεις δεν θα κουνιόταν από την θέση του ο Πάμπλο και ο κάθε Πάμπλο. Πανε οι εποχές που ο ΠΑΟΚ έβγαινε πέμπτος και η δεύτερη θέση ήταν κατόρθωμα. Που να μιλήσουμε και για τίτλους… Ωστόσο εμείς τότε γίναμε ΠΑΟΚ. Γίναμε για γουασταραμε. Γουασταραμε που αν και όχι δυνατοί τότε σαν ομάδα, μας φοβούνταν όλοι. Φοβούνταν την φανέλα , φοβούνταν τον λαό που δεν έχανε. Και τώρα, όχι απλά μας φοβούνται αλλά μας πολεμάνε κι όλας. Πέντε τίτλοι στα τελευταία 5 χρόνια. Τέσσερα κύπελλα και ένα πρωτάθλημα (+1 κλεμμένο). Σε κάθε ένα από αυτά χιλιάδες νέα ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ. Σίγουρα κάποιοι από τους νέους είναι γιαλαντζί ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ, αυτοί γρήγορα θα σχολάσουν. Η νέα γενιά όμως έδειξε το πρόσωπό της και σε κεκλεισμένων των θυρών ματς κατέβηκε στην Αθήνα για να εμψυχώσει την ομάδα έστω και έξω από το γήπεδο και έκανε βόλτες ξανά στην ασπρόμαυρη ομόνοια. Η ομάδα έκανε το καθήκον της ξανά και πήρε ακόμα ένα κύπελλο μέσα στην Αθήνα τους. Στο Βόλο θες? Στην Αθήνα θες? Με κόσμο θες? Χωρίς κοσμο θες? Όπως το θέλετε, σημασία έχει ότι εν τέλει έρχεται στον λευκό πύργο.

Ο μεγάλος ΠΑΟΚ λοιπόν, όντας σε μια νέα εποχή, είναι έτοιμος να υποτάξει όποιον μπαίνει εμπόδιο στο έργο του. Και λέγοντας να υποτάξει δεν εννοώ με τον τρόπο που ξέρουν εκεί στον Πειραιά και στην Παπαναστασίου, εννοώ με τον δικό μας μαγκικο και περήφανο τρόπο.
Αυτά για σήμερα. Στήριξη στον ΠΑΟΚ μας, στήριξη και σεβασμός στον Ιβάν Σαββίδη και τελος στήριξη στον προπονητή μας όπως και να τον λένε! Τα καλύτερα έρχονται

paokbc
mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης