ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

ΟΑΣΘ: Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες και εργαζόμενους λόγω κακοκαιρίας

Πολλά προβλήματα στα οχήματα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έφερε η «Ζηνοβία», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και την Θεσσαλονίκη. Σήμερα οι βλάβες διαδέχονται η μια την άλλη, ενώ σε πολλά οχήματα δεν λειτουργεί η θέρμανση με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες να παγώνουν στην κυριολεξία. Όπως υποστηρίζουν δε οι εργαζόμενοι η κατάσταση είναι «απελπιστική» μια ημέρα πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν λιγότερα από 250 οχήματα, καθώς όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης από το πρωί οι αναφορές για βλάβες λεωφορείων είναι πάρα πολλές. Τα λεωφορεία δε που σήμερα έχουν βγει στο δρόμο είναι κατά πολύ λιγότερα από όσα κυκλοφορούσαν πέρσι τέτοια μέρα. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και σε οχήματα και σε γραμμές» αναφέρει ο κ. Τσερμενίδης. «Υπάρχουν προβλήματα από την Επανωμή μέχρι και τα Κουφάλια» τονίζει ο κ. Τσερμενίδης υποστηρίζοντας πως ο στόλος είναι «γερασμένος» και πως πλέον το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο.

 

Aπό νωρίς το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΘ έχει «σπάσει» από αγανακτισμένους πολίτες που καλούν για να διαμαρτυρηθούν για την σημερινή κατάσταση. «Δεν είναι μόνο ο κόσμος. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Ακούνε όλα τα παράπονα των επιβατών, ενώ αναγκάζονται να εργάζονται σε πολλές περιπτώσεις χωρίς καλοριφέρ μέσα στο κρύο» συμπληρώνει ο κ. Τσερμενίδης μιλώντας για κατάσταση «απελπιστική».

 

Τα προβλήματα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τα οποία έχουν τεθεί εκτός δρομολογίων έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να συνωστίζονται μέσα σε εκείνα που κυκλοφορούν ενώ είναι γεμάτες και οι στάσεις σε διάφορες περιοχές του νομού.

 

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τα προβλήματα έγιναν περισσότερα κυρίως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων λόγω αδειών. «Γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση» τονίζει ο κ. Τσερμενίδης.

 

Για «δύσκολη μέρα» κάνει λόγο από την πλευρά του στο makthes.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας ο οποίος σημειώνει πως τα συνεργεία εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα. «Ο ΟΑΣΘ έχει πολλές παθογένειες. Αυτές προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με σοβαρό προγραμματισμό» λέει ο κ. Τσερμενίδης.

 

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο των εργαζομένων οι βλάβες ξεκίνησαν να αυξάνονται μετά τον Μάρτιο του 2019.

 

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση αύριο το πρωί του προέδρου του Οργανισμού με τους εργαζόμενους.

 

Λύση στα τεράστια προβλήματα του Οργανισμού αναμένεται να δώσει η υπογραφή της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με την οποία θα εκχωρηθεί μέρος του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Τα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν δρομολόγια εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και τα λεωφορεία που τα κάνουν σήμερα θα ενισχύσουν τις γραμμές εντός συγκροτήματος.

makthes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης