ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Όταν ο Ολυμπιακός δεν είναι πρώτος η τοξικότητα “χτυπάει” κόκκινο

Μπορεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν τέσσερις ομάδες να “παλεύουν” για την κατάκτηση του τίτλου, όμως η τοξικότητα είναι αυτή η οποία κυριαρχεί και “χτυπάει” κόκκινο τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Ολυμπιακός με την επικοινωνιακή πολιτική πόλωσης και υψηλών τόνων που χρησιμοποιεί κατά της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και επί προσωπικού σε Μπαλτάκο και Μπένετ. Κάτι που είναι συνηθισμένο όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στην βαθμολογία.
Είναι γνωστή η τακτική της ερυθρόλευκης ΠΑΕ διαχρονικά πως όταν αγωνιστικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί παίρνοντας τα κατάλληλα αποτελέσματα να δημιουργεί άλλοθι και πόλωση στο πρωτάθλημα.
Κάτι που φροντίζει να κάνει και την φετινή σεζόν, με κίνδυνο να τιναχθεί στον “αέρα” το πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Champions League:Στην κορυφή της Ευρώπης η Σίτι του Γκουαρδιόλα!

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η νικήτρια του UEFA Champions League για το 2023. Οι «πολίτες» νίκησαν με 1-0 την Ίντερ στο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης στον τελικό της διοργάνωσης.
Αυτό είναι το πρώτο Champions Leagaue για τη Μάντσεστερ Σίτι στην ιστορία της και τρίτο στην καριέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά το 2009 και το 2011 (με τη Μπαρτσελόνα).
Σκόρερ των «citizens» ο Ρόδρι στο 68’ λεπτό. Και μάλιστα, έγινε μόλις ο δεύτερος Ισπανός που σκοράρει για αγγλική ομάδα σε τελικό. Ο προηγούμενος ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο για τη Λίβερπουλ στον ανεπανάληπτο τελικό του 2005, πάλι στο ίδιο γήπεδο!
Απέναντι σε μια αξιόμαχη Ίντερ, που το πάλεψε ωε το τέλος και ειδικά στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, που ωστόσο δεν το κατάφερε.
Παράλληλα, η Σίτι κατακτά το τρεμπλ, μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Αγγλίας και προστίθεται στη λίστα των Σέλτικ (1967), Άγιαξ (1972), Αϊντχόφεν (1988), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999), Μπαρτσελόνα (2009 & 2015), Ίντερ (2010), Μπάγερν Μονάχου (2013 & 2020) που το έχουν καταφέρει.
Επίσης, μπαίνει και στη λίστα των ομάδων που το έχουν κατακτήσει αήττητες μετά τις Ίντερ (1964), Άγιαξ (1972, 1995), Νότιγχαμ Φόρεστ (1979), Λίβερπουλ (1981, 1984), Μίλαν (1989, 1994), Ερυθρός Αστέρας (1991), Μαρσέιγ (1993), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999, 2008), Μπαρτσελόνα (2006), Μπάγερν Μονάχου (2020).
Όσον αφορά τον Πεπ Γκουαρντιόλα μπαίνει στη λίστα των προπονητών που το έχουν κατακτήσει με δύο διαφορετικές ομάδες, μαζί με τους: Ερνστ Χάπελ (1970, Φέγενορντ, 1983, Αμβούργο), Ότμαρ Χίτσφελντ (1997, Ντόρτμουντ, 2001, Μπάγερν Μονάχου), Ζοζέ Μουρίνιο (2004, Πόρτο, 2010, Ίντερ), Γιουπ Χάινκες (1998, Ρεάλ Μαδρίτης, 2013, Μπάγερν Μονάχου), Κάρλο Αντσελότι (2003, 2007, Μίλαν, 2014, Ρεάλ Μαδρίτης).
Το ματς
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκίνησε με 3-2-4-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Έντερσον στο τέρμα, Ντίας, Ακάντζι, Ακέ στην άμυνα, Στόουνς, Ρόδρι στον άξονα, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις στα πλάγια, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν σε δημιουργικό ρόλο και Χάαλαντ στην κορυφή.
Από την άλλη, ο Σιμόνε Ιντζάγκι ξεκίνησε με 3-5-2 την Ίντερ, με Ονάνα στο τέρμα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι στην άμυνα, Ντάμφρις, Ντιμάρκο στα πλάγια, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου στο κέντρο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο στην επίθεση.
Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Χάαλαντ βρέθηκε στη θέση βολής και εκτέλεσε άστοχα, ωστόσο είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Στο 6’ ο Μπερνάρντο μπήκε στην περιοχή, έκλεισε προς τα μέσα, σούταρε υπό πίεση με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Στο 20’ μετά από κλέψιμο του Ντιμάρκο, η μπάλα έφτασε στον Μπρόζοβιτς που σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 27’ ο Χάαλαντ μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια με τον Ονάνα να το βγάζει. Στον τερματοφύλακα της Ίντερ κατέληξε και το σουτ του Ντε Μπρόινε δύο λεπτά μετά.
Ωστόσο ο Βέλγος αποχώρησε πριν το ημίχρονο τραυματίας.
Στο 45’+1’ ο Ακάντζι σούταρε λίγο άστοχα.
Στο 55’ ο Τσαλχάνογλου σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα.
Η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 59’. Ο Λαουτάρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Σίτι, μπήκε από πλάγια, πλάσαρε, με τον Έντερσον να διώχνει, ενώ είχε την επιλογή να δώσει στον Λουκάκου που ήταν σε θέση βολής.
Και στο 68’ ήρθε το γκολ για τους Άγγλους. Ο Ακάντζι έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μπερνάρντο μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε από δεξιά, η μπάλα κόντραρρε και έφτασε στον Ρόδρι στο όριο της περιοχήςπου με φοβερό τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Η Ίντερ στο 71’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ντιμάρκο έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, επέστρεψε στον ίδιο που έπιασε νέα κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο πόδι του Λουκάκου.
Στο 73’ ο Λουκάκου μπήκε από δεξιά, σούταρε, με τον Έντερσον να μπλοκάρει.
Στο 88’ ο Γκόζενς έκανε κεφαλιά-πάσα στον αμαρκάριστο Λουκάκου, που πήγε να σκοράρει, αλλά ο Έντερσον έδιωξε ενστικτωδώς με το γόνατο πριν η μπάλα καταλήξει κόρνερ.
Ενώ στο 90’+6’ ο Νταμπρόζιο έκανε κεφαλιά με τον Έντερσον να διώχνει, κρατώντας το «μηδέν» και δίνοντας το Κύπελλο στην ομάδα του.
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ντίας, Ακάντζι, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (36’ λ.τρ. Φόντεν), Γκουντογκάν, Χάαλαντ
Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76’ Γκόσενς), Ντάμφρις (76’ Μπελανόβα), Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57’ λ.τρ. Λουκάκου)
πηγή:kingsport.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΠΑΟΚ Β: Nίκη με ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό Β

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ, δύο πέναλτι,τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό Β, το απόγευμα του Σαββάτου στην Ευκαρπία. Απομένει πια ένα ματς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αυτό του προσεχούς Σάββατου με τον Μακεδονικό.
Ωραίο παιχνίδι, ενδιαφέρον, ελεύθερο από άγχος και με πολλές ευκαιρίες. Ήδη στο 8′ ο ΠΑΟΚ είχε αστοχήσει σε πέναλτι (το κέρδισε ο Γκορντεζιάνι , το εκτέλεσε ο Δαρέλας), ενώ στο 22′ είχε προλάβει να καταγράψει δύο δοκάρια (με Δαρέλα και Χατζηστραβό). Είχε και ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες του, στο 11′ και 18′, ωστόσο επενέβη ορθά ο Μοναστηρλής. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα τρόπον τινά, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 36′ με τον Μπιλάλ, οποίος απείλησε και στο 42′.
Με δυναμισμό μπήκε ο Δικέφαλος και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας μάλιστα δις με τον Γκορντεζιάνι στο 46′ και στο 48′. Η ισοφάριση έδειχνε θέμα χρόνου και ήρθε στο 57′ με την ωραία ενέργεια του Πανίδη και το δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Συνέχισε να κυριαρχεί ο ΠΑΟΚ, συνέχισε να σημαδεύει και τα δοκάρια βέβαια, όπως στην εκτέλεση φάουλ του Νινούα στο 66′. Το δεύτερο γκολ για τον Δικέφαλο που τον έβαλε μπροστά στο σκορ, επετεύχθη στο 71′ με τον Γκορντεζιάνι να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Πανίδης. Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Στο 89′ ο Νινούα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κωττάς από κοντά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
paokfc.gr
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-06-2023, 15:45
Tέλος και ο Ελ Καντουρί από τον ΠΑΟΚ
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ02-06-2023, 14:33
Κωστίκος: Εδώ και ενάμισι χρόνο δεν έχω καμία συμμετοχή στις μεταγραφές
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ04-06-2023, 15:11
Οι πρώτες επαφές με ποδοσφαιριστές και οι πιθανές υπερβάσεις στα συμβόλαια
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ05-06-2023, 12:45
Conference League: Oι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και οι ημερομηνίες
-
ΜΠΑΣΚΕΤ02-06-2023, 15:33
ΠΑΟΚ – Περιστέρι για την 3η θέση μετά από 26 χρόνια!
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ03-06-2023, 11:57
Μίχελ: “Αυτός ο συνδυασμός ήταν που έφερε το νταμπλ”
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ04-06-2023, 17:55
Ιβάν Σαββίδης στους συνεργάτες του για τις μεταγραφές: «Όχι άλλες αστοχίες»
-
ΜΠΑΣΚΕΤ03-06-2023, 13:11
Tακιανός: “H 3η θέση έχει πολύ μεγάλη σημασία για μας”