ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Πέτσας για άρση lockdown: Η χώρα θα αντιμετωπιστεί ως μία περιφέρεια

Για τη δύσκολη κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη με την εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και για το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown στην πόλη αν το επιδημιολογικό φορτίο παραμείνει υψηλό τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Στέλιος Πέτσας.

«Όταν υπήρξε το θέμα με τις μονάδες φροντίδας, λέγαμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν πρότυπο για το πώς κατάφερε να ελέγξει τη διασπορά. Μετά από ένα σημείο όμως τα κρούσματα απογειώθηκαν και από τα 100 και μετά στα 800-900 και με το δεύτερο κύμα κινδύνευσε να έρθει τσουνάμι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το αν υπήρξε ολιγωρία στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ο κ. Πέτσας απάντησε πως «μετά τη λήψη των μέτρων μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι καθυστερήσαμε, το επιδημιολογικό φορτίο δεν άρχισε να πέφτει ραγδαία όπως αναμέναμε. Υπάρχει κόπωση στο δεύτερο κύμα. Το πράγμα ξέφυγε πολύ γρήγορα καθώς ο κόσμος έχει διαφορετική συμπεριφορά έναντι του Μαρτίου λόγω της κόπωσης».

Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε έκκληση προς τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν τηρήσουμε τα μέτρα αυτή την εβδομάδα και ρίξουμε τον ρυθμό μετάδοσης τότε μπορούμε να επιστρέψουμε σε έναν ρυθμό κανονικότητας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει η πρόθεση για μεγαλύτερη παράταση του lockdown στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε αναφέροντας:

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να δούμε διαφορετικές ταχύτητες μεταξύ των περιφερειών, υπάρχει η ανάγκη να πέσει το φορτίο παντού στην επικράτεια. Υπάρχουν διαφορετικές εστίες στις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδος και όλη η χώρα θα αντιμετωπιστεί ως μία περιφέρεια. Κάνω έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε επαφές με το ευρύτερο περιβάλλον τους, να αποφύγουν τις επισκέψεις σε σπίτια, τότε θα πραγματικά θα πέσει απότομα το επιδημιολογικό φορτίο και αυτό θα είναι κέρδος για όλους. Η τήρηση των μέτρων θα μας φέρει εκεί που θέλουμε».

grtimes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης