ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Συνάντηση Ζέρβα με διοικητή ΕΑΔ: Σε προτεραιότητα οι στοχευμένοι έλεγχοι

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σκοπός των συναντήσεων είναι να βελτιωθεί ο συντονισμός των φορέων και υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Μπίνης, ύστερα από τη συζήτηση που είχε διάρκειας περίπου δύο ωρών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν τη βελτίωση του συντονισμού των ελέγχων για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. «Το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και έχουμε όλοι καταλάβει ότι μόνο με τη συστράτευση όλων θα έχουμε τη δυνατότητα πολύ γρήγορα να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, και να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα Χριστούγεννα», είπε.

Τόνισε δε ότι, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες υγείας, προσθέτοντας ότι «τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δοκιμάζονται και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις συνέργειες, τόσο την τεχνογνωσία που έχει η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, όσο και η Περιφερειακή Υπηρεσία της ΕΑΔ στην πόλη», με στόχο, όπως εξήγησε, να μη κουράζονται οι ελεγχόμενοι αλλά παράλληλα να υπάρχουν αποτελέσματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων πολιτικής, για τη παράταση ή μη του lockdown και για τη λήψη ή χαλάρωση περαιτέρω μέτρων.

«Η προτεραιότητα μας είναι να στοχεύσουμε καλύτερα την ελεκτική μας δράση, αξιοποιώντας τα δεδομένα και από την ιχνηλάτηση και από τις καταγγελίες που λαμβάνει τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και Δήμος Θεσσαλονίκης. Ακόμα και δεδομένα που έρχονται από άλλες πηγές, έτσι ώστε να δούμε σε ποιες περιοχές μέσα στον δήμο αλλά και σε ποιες δομές, δημόσιες υπηρεσίες, μονάδες φροντίδας – φιλοξενίας ηλικιωμένων, είναι αυτές οι οποίες πρέπει κατά προτεραιότητα να επέμβουμε, να επικοινωνήσουμε την ανάγκη τήρησης των μέτρων», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε το μοναδικό εργαλείο για τη συμμόρφωση.

«Πρωτίστως πρέπει οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι για το κοινό καλό και ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση», κατέληξε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

grtimes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης