ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

VERIOTIS

Τα πολλά πρόσωπα του VAR

Ο Veriotis γράφει στο PAOKDAY για το VAR

VARώνοι – VARιόμαστε να δείξουμε τα σωστά πλάνα – VARάμε διαιτητές – VARινάκης – VARούχας

Αλλά σε καμία των περιπτώσεων Video Assistant Referee.

Επειδή ζούμε στην χώρα όπου τα πάντα απαξιώνονται και υποβαθμίζονται. Κι αν κάτι στέκεται απέναντι στα συμφέροντα μας ή γενικώς δεν μας αρέσει ο τρόπος τους, το πολεμούμε μέχρι να πάψει να υπάρχει.
Το VAR ήρθε να βοηθήσει ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει πιο τίμιο. Κανείς δεν είπε όμως πως από μόνη της η τεχνολογία είναι ικανή να φτάσει σε αυτό το σημείο. Προφανώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, να υπάρχει και η ανάλογη διάθεση, η επιθυμία για δικαιοσύνη και φυσικά οι πρόθυμοι άνθρωποι οι οποίοι θα πράξουν ανάλογα.

Το VAR δεν είναι η ίδια η δικαιοσύνη προσωποποιημένη. Είναι το μέσον για να φτάσεις σε ένα πιο ίσο για όλους Ελληνικό ποδόσφαιρο που όμως απαιτεί τους σωστούς οδηγούς.

Σωστούς οδηγούς αλλά και ικανούς να πράξουν πέρα από φόβους.
Αυτή τη στιγμή η Ελληνική διαιτησία χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη έχει να κάνει με τους εντεταλμένους σε υπηρεσία, τους εντολοδόχους, τους καμικάζι τέλος πάντων.
Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με όσους τρέμουν πως θα γίνουν ο Τζήλος Νο2, με τους καμένους φούρνους, με τις μπούκες στα αποδυτήρια, με τις μεθόδους «Σε πάω καροτσάκι για την ανάπαυλα του ημιχρόνου μέχρι τα αποδυτήρια», με τον έλεγχο μιας φάσης στο VAR όντας περικυκλωμένος από 3-4 παρείσακτους και με μια φωνή να βουίζει στα αυτιά σου φωνάζοντας «Έλα (πχ Κουμπαράκη) τελείωνε, δεν είναι τίποτα» και πάει λέγοντας.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των εντεταλμένων εύχομαι κάποια στιγμή να σε αναλάβει αυτή η έρμη η δικαιοσύνη.
Αν ανήκεις στην κατηγορία των φοβισμένων, σε καταλαβαίνω αλλά παραιτήσου. Κάτσε σπίτι σου. Για ποιο λόγο να πληρώνεσαι άλλωστε?

Ήρθε το VAR για να μας κάνει καλύτερα και τελικά αποδεικνύεται πως θα γίνουμε ακόμα χειρότερα.
Η τεχνολογία που έρχεται με σκοπό να πατάξει την αδικία και συγχρόνως βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων φοβισμένων ή δασκαλεμένων να πράξουν ανάλογα αποτελεί αν μη τι άλλο έναν καταστροφικό συνδυασμό!

* Μόλις χθες βγήκε η είδηση πως η Νόβα ζήτησε από την ΕΠΟ την πλήρη απεμπλοκή της από το VAR. Στην ουσία ζητάει για τις αμφισβητούμενες φάσεις που απαιτούν την βοήθεια του VAR να μην γίνεται χρήση πλάνων της Νόβα αλλά να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η ΕΠΟ την τροφοδότηση των διαιτητών VAR με τηλεοπτική εικόνα. Κάτι που σημαίνει πως δύο ενδεχόμενα υπάρχουν.
Ή η ΕΠΟ όντως κάνει πράξη όλο αυτό και στήνει δικό της κύκλωμα για την κάλυψη των αγώνων ή ρίχνει άκυρο στο αίτημα της Νόβα και πολύ απλά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πλάνα από το υπερπέραν έχοντας την απαίτηση από τον διαιτητή να καταλάβει τι έγινε.

** Όποιος παρακολούθησε χθες την εκπομπή «Δίκη στο Όπεν» θα κατάλαβε επίσης πολύ εύκολα πόσο πολύ απαξιώθηκε το VAR στην Ελλάδα από την αγορά του ακόμα. Ως χώρα έδωσες περίπου 14 εκατομμύρια για να το πάρεις λειψό χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τεχνολογίες όπως αυτή της γραμμής του οφ-σάιντ και όπως της τεχνολογίας Hawk-eye η οποία βοηθά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η μπάλα δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν βρίσκεται ακριβώς πάνω στην γραμμή ή αν την έχει περάσει. Την ίδια στιγμή που η Ιταλία για το δικό της VAR πλήρωσε περίπου στα 7- εκατομμύρια.

injectionservice
mensbook
in2sports
kommwthrio
serano

Διαβάστε επίσης