ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

THESSDAY

Θεσ/νίκη: Υπό κατάληψη πάνω από 30 σχολεία

Σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης τα οποία τελούν υπό κατάληψη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης για να συζητήσει τόσο με τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς όσο και με τους μαθητές.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως δήλωσε ο κ. Κόπτσης έξω από το 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, «γίνεται μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τους μαθητές καθώς ξέρουμε ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι και πιθανόν, έχουμε κάποιες ενδείξεις, ότι μπορεί οι καταλήψεις να είναι υποκεινούμενες», ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε, πως σε συζήτηση που είχε με τους μαθητές των δύο σχολείων η οποία είχε διάρκεια περίπου μιας ώρα, υποσχέθηκαν πως από αύριο η κατάληψη θα λήξει και θα ανοίξει το σχολείο. «Να κάνουν τα 15μελη τους και να έρθουν με τα αιτήματά τους για να λύσουμε όσα λύνονται και οι ίδιοι να κάνουν υποχωρήσεις. Πρέπει να βρούμε έναν δίαυλο επικοινωνίας γιατί τα θέματα λύνονται μόνο με διάλογο» τόνισε.

Θυμίζουμε, ότι μεταξύ άλλων τα αιτήματά των μαθητών είναι το» σπάσιμο» των τμημάτων ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους ανά τμήμα, καθώς υποστηρίζουν ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι ανεπαρκές από μόνο του μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού. Επίσης, ζητούν να ενισχυθούν τα σχολεία με καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας.

Ατύχημα μαθήτριας

Ερωτηθείς σχετικά με τον τραυματισμό της 14χρομης μαθήτριας, χθες, σε γυμνάσιο των Νέων Επιβατών το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, ανέφερε πως αυτό είναι συνέπεια της μη λειτουργίας των σχολείων τα οποία είναι χώροι με ασφάλεια – όταν λειτουργούν. «Γι’ αυτό το λόγο κάνω έκκληση στους γονείς και τους μαθητές, να μπουν στις τάξεις. Τα θέματα μπορούν να λυθούν με διάλογο και πρέπει να υπάρχει σύνεση και σωφροσύνη και όχι μια ανώφελη επιθετικότητα».

Σχετικά με το πόσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως είναι πάνω από 30 αυτή τη στιγμή.

Σημειώνεται, ότι πέρα από τα δύο παραπάνω σχολεία ο κ. Κόπτσης αναμένεται να επισκεφτεί και άλλα εντός της ημέρας.

«Δεν είναι κατά της μάσκας οι μαθητές»

Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Φυσικής του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Ιωάννης Λιβιτσάνος, οι μαθητές δεν είναι κατά της μάσκας και αυτό που ζητούν είναι ασφάλεια. «Έχουμε πολλά κρούσματα και ενώ τον Μάιο δουλεύαμε με τους μίσους μαθητές, τώρα στις τάξεις υπάρχουν 25 – 28 μαθητές και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος».

πηγή:grtimes.gr

injectionservice

mensbook
in2sports
synergeio
serano

Διαβάστε επίσης