ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

VERIOTIS

Βαδίζοντας για το 47ο σερί αήττητο ματς

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γράφει ο Veriotis

Την ερχόμενη Κυριακή, για εμάς υπάρχει άλλο ένα ματς που οφείλουμε να κερδίσουμε. Με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε, με την ψυχολογία του αήττητου πρωταθλητή θα πάμε να πάρουμε την νίκη.

Και με το κίνητρο να συνεχιστεί για άλλη μία αγωνιστική το αήττητο. Βήμα – βήμα. Έτσι κάναμε και πέρισυ και φτάσαμε στην κατάκτηση.

Αγωνιστική με αγωνιστική, παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δεν έλεγε να χάσει. Ήταν ένα από τα επιτεύγματα που την κράτησαν όρθια στην μάχη του τίτλου.

Δεν έχανε, κατά κανόνα κέρδιζε και αυτό την οδήγησε σε μια χρονιά διπλής κατάκτησης.

 

Αν πέρισυ κάποια στιγμή ερχόταν η ήττα ίσως να χαλούσε όλο αυτό. Να χανόταν ως ένα σημείο ο υπερβάλλων ζήλος των παικτών. Η ομάδα κράτησε ζωντανό τον έναν στόχο, αυτόν του αήττητου και κάπως έτσι ακολούθησε και η επίτευξη των υπόλοιπων στόχων.

 

Ο ΠΑΟΚ ούτε φέτος χάνει. Συνεχίζει το βιολί του. Και καλά κάνει. Όταν αρνείσαι να χάσεις σημαίνει πως βγάζεις τον ανάλογο εγωισμό. Σημαίνει πως πάντα θα φευγείς από το κάθε γήπεδο με θετικό πρόσημο. Θα φεύγεις με βαθμό ή βαθμούς.

 

Για τους άλλους, δείχνει να αποτελεί ματς της χρονιάς. Δεν ευφυολογούμε. Αυτό πηγάζει από την περιρρέουσα ερυθρόλευκη ατμόσφαιρα. Μια μικρή επίσκεψη στα – γεμάτα σχετικά σχόλια – πηγαδάκια τους, μια ανάγνωση αυτών και μπαίνεις στο κλίμα ανησυχίας που τους έχει κυριεύσει.

Ευρωπαϊκό παιχνίδι χθες για αυτούς και ο προβληματισμός τους είχε να κάνει με το ότι παίζουν την ερχόμενη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

 

– Μην βάλεις βασική ενδεκάδα.

– Αφού το έχουμε χαμένο με την Τότεναμ.

– Μην τα δώσετε όλα και σέρνεστε την Κυριακή.

– Τον ΠΑΟΚ να κερδίσουμε.

 

…και πάει λέγοντας!

 

Εμείς την ηρεμία μας. Την νίκη δεν θα την φέρουν ούτε τα παχιά λόγια ούτε οι παραπάνω κουβέντες.

 

Η νίκη θα έρθει με την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Με το κίνητρο που έχει η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Με την αύρα του αρχηγού που επέστρεψε. Με τον όρκο νίκης που θα δοθεί μέσα από τα αποδυτήρια ακόμα.

 

Είμαστε καλύτεροι από αυτούς αλλά το ότι θα τους το δείξουμε είναι που θα φέρει το διπλό.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ σε κάθε αγωνιστική υπερασπίζεται τον τίτλο του Αήττητου Πρωταθλητή.

 

Την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι απλά διεκδικούν τον τίτλου αυτού που θα μας κόψει το αήττητο!

Διαβάστε επίσης